Velice mne mrzí, že moje písemné vyjádřování vyvolává v poslední době "velké mračení" a zklamání u pana Mičurina II. Mám nechuť k sepisování dlouhých litanií, uchyluji se proto k co nejstručnějšímu sdělení, často ovšem na škodu věci, protože moje sdělení může být pochopeno jinak, než bylo zamýšleno. To už je však také částečně problém čtenářova chápání psaného textu.
Zde je můj pokus o dodatečné vysvětlení. Odrůdu Honeycrisp jsem neochutnal z toho důvodu, že první čtyři plody chci nejprve dát na místní výstavku ovoce. Další vyjádření, že tato odrůda je letos "zcela zastíněna odrůdou Rubín", by bylo jistě srozumitelnější, kdybych napsal, že radost z prvních plodů odrůdy Honeycrisp je zcela zastíněna radostí z letošní úrody a zejména kvality odrůdy Rubín.
S vyjímkou osobních útoků na ostatní účastníky fóra, mám vcelku rád radikální výroky pana Mičurina II, protože svým způsobem "zkypřují půdu" tohoto ovocnářského fóra. Na druhou stranu, jsem si vědom toho, že další jeho mračení vyvolá moje závěrečné sdělení, že nikdo nemá právo nebýt zklamán.