Bohemia nepřekonaná
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 67.66 (?) 7.9.2017 11:50
Mně přijde, že Rubín (Bohemia) čerstvě utržený je přeci jen trochu víc nakyslý. Ideální chuť přijde po pár týdnech ležení. I po Vánocích je výborný, pravda kvalita jde pomalu dolů. Jak už jsem psal, jablka při velké úrodfě sklízím natřikrát v odstupech 2 týdnů. Ty poslední až koncem října. Ty poslední se dají skutečně jíst ze stromu, jejich ideální chuť pak přichází za pár dní po sklizni. Skladovatelnost mají pozdně sklizené plody ovšem kratší.
Zajímavostí je, že až do poslední sklizně plody stále přirůstají.
Souhlasím, že v teplých polohách jde o fádně sladké jablko s nedlouhou skladovatelností. Kamarád jižně od Brna, kterému jsem naštěpoval Rubína v 80. letech jako skvělou "bombu", byl zklamán. Podobně kvalitnější ovoce nesou v horších polophách i klasické sudetské chuťovky - Matčino, Grávštýn, aj.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 67.66 (?), 7.9.2017 11:50
Mně přijde, že Rubín (Bohemia) čerstvě utržený je přeci jen trochu víc nakyslý. Ideální chuť přijde po pár týdnech ležení. I po Vánocích je výborný, pravda kvalita jde pomalu dolů. Jak už jsem psal, jablka při velké úrodfě sklízím natřikrát v odstupech 2 týdnů. Ty poslední až koncem října. Ty poslední se dají skutečně jíst ze stromu, jejich ideální chuť pak přichází za pár dní po sklizni. Skladovatelnost mají pozdně sklizené plody ovšem kratší.
Zajímavostí je, že až do poslední sklizně plody stále přirůstají.
Souhlasím, že v teplých polohách jde o fádně sladké jablko s nedlouhou skladovatelností. Kamarád jižně od Brna, kterému jsem naštěpoval Rubína v 80. letech jako skvělou "bombu", byl zklamán. Podobně kvalitnější ovoce nesou v horších polophách i klasické sudetské chuťovky - Matčino, Grávštýn, aj.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1714) - 165.146 (?), 28.9.2015 21:32
Bohemia - 2015 - zákrsek
Nemám snímky této lahůdky ze stromu.Z pracovního vytížení v zaměstnání jsem to nestihl.Plody česala manželka, tak tedy aspoň snímečky části úrody z bedýnky. - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1714) - 165.146 (?), 26.9.2016 21:14
Bohemia - 2016 - malý zákrsek (M9)
Opět v úrodě nezklamala.V poslední době se ji nasazuje trochu psí hlava.Neprávem. Pro mě zůstává stále skvělá. - Mičurin II (470 m)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Radouš - Stříbrný Zahrádkář (257) - 166.118 (?), 11.10.2015 9:53
Mohu jen potvrdit. Rubín už po několik let coby "dospělý" strom tvoří spolehlivý základ naší úrody. Naroubovaný na zákrsku Wealthy, předpokládám na A2, dává každoročně mezi 60 až 100 kg ovoce. Letos, po suchu, kdy tráva, zaschlá na stojato, jen šustila pod nohami, byly plody, po skromnějším zalévání, jen střední velikosti, zatímco v předcházejících létech byly velikostí i vybarvením výstavní. Trochu chladnější, případně vyšší poloha této odrůdě prospívá, je i méně napadána ptáky a vosami. Zato Bohemia v teplém dolíčku na jiné zahradě před vosami neobstála, obdobně jinde, v "divočině" poblíž křovinatého teplého svahu, hlavně před ptáky.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|