Bohemia nepřekonaná
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.15 (?), 29.10.2011 16:57
Odroda Topaz je náročnejšia na teplo ako Rubín, z ktorého bola vyšľachtená, ale typom rastu a tvorbou plodonosného dreva je oveľa vhodnejšia pre prísnejšie tvary a jabloňové steny. Červená mutácia Red Topazu sa vzhľadom približuje otcovskej odrode, resp. vyfarbenej Bohemii. V chuti za Rubínom či Bohemiou nezaostáva, skôr opačne. Pravdepodobne vďaka matke Vande je chuť Topazu príjemne vyvážená. Nečudujem sa, že sa krátko po svojom vzniku a exportu za hranice stala najobľúbenejšou bio-odrodou v Nemecku. Paľo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 153.9 (?), 11.11.2011 18:59
Když ukládám jablka do více řad na sebe, tak vždy stopkou dolů, protože mohu lépe kontrolovat umístění stopky do mezery mezi jablky spodní vrstvy. Při uložení stopkou nahoru mi stopky ze spodní vrstvy při ukládání další vrstvy překážejí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 12.11.2011 2:09
Stopkou dolů je jablko nadlehčováno kvůli otlakům při skladování.Jiný důvod to nemá. U hrušek to vskutku nejde. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|