Bohemia nepřekonaná
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 30.9.2012 9:56
Pokud je co oddělit, je to dobře.Glostery jdou oddělit jedině se samotnými plodonoši.Nepřeji vám vidět tu spoušť pod stromem, kterou mně zloději zanechali.Podtržené jablko jim ani nemůže chutnat.
|
|
|
|
|
|
|
host - 152.7 (?), 5.10.2012 8:53
Je zajímavá spokojenost s Bohemií, já jsem všechny stromy přerouboval. Plodností se nevyrovnala spolehlivým a nenáročným zimním odrůdám a většina plodů byla do sklizně napadena hnilobou. Možná to bylo podmínkami či podnoží, ale u mne neuspěla.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 29.59 (?), 9.12.2012 14:51
Trpěl jsem Bohemii a stejně tak údajně jednu z nejchutnějších odrůd u nás Dezert, obě na M9, několik let na naší zahradě. O jejich chuti nediskutuju, je výborná, ale co mi jsou platné dva zdravé dozrálé plody, které přežíjí z deseti nasazených? A protože nehodlám používat pro jejich vývin žádnou chemickou ochranu, dávám přednost odrůdám Topaz, Angold a Rajka. Pochybil jsem letos u Jonagoldu, který jsem sklidil letos v době jako v letech minulých a to bylo příliš pozdě. Jeho zralost je v těchto dnech již za vrcholem a moučnatí. Hora.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 83.119 (?), 21.12.2012 22:22
Plná spokojnosť s Rubínom/ Bohemiou. Pod Tatrami 750m.n. m. krásne vyfarbené, veľkostne vyrovnané, až nadpriemernej veľkosti, každoročná úroda. Chuťovo je to almázia. To v našej nadmorskej výške vôbec nie je samozrejmosť. Vlastne z 10 stromov na záhrade rodičov som plne spokojný len s Bohemiou a marhuľou Veharda. Radovan
|
|
|
|
|
|
|
host - 54.5 (?), 23.12.2012 20:21
Zdravm přátelé, a trošku odbočím. Lidé po mně chtěli radu - stromek pro přátele do Itálie. No a já jsem jim doporučil, protože jsem chtěl ať taky v Itálii poznají českou práci. typicky českou odrůdu, doporučil jsem jim Rubín. Co myslíte, bude tato odrůda v podmínkách teplé Itálie jablkem letním? Soudím z toho, že zde někdo výše napsal, že je z Moravy a že tam zklízí Rubíny již v září.
Díky
Juraj Kafka
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 24.12.2012 11:50
Rubíny u nás se sklízejí koncem září a konzumně vydrží od listopadu někdy až do března.Nemyslím si, že v Itálii z nich budou vysloveně letní jablka.Je ale možné, že konzumně budou zralá dříve a bude záležet na podmínkách uskladnění. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|