Bohemia nepřekonaná



Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
9.12.2012 19:06

S poškozováním Bohemií máte naprostou pravdu, pane Horo. Já mám stejný problém s Rubinolou. Dva velmi vzrostlé rouby měly pěknou úrodu, ale bohužel jsem z nich díky poškození hmyzem, nesklidil nic. Taková Otava nechutná hmyzu prakticky vůbec.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 218.123 (?), 29.9.2012 21:15

Letos šly plody ze stromu skoro o celý měsíc dříve (sklízím kolem 2. - 8. 10.), než obvykle - byly plně vyzrálé, stopka šla oddělit od větve snadno, dost jich bylo letos poškozeno hmyzem a ptactvem a následnou hnilobou, ale dnes jsem koukal a listy jsou zbarveny do temně fialova - není to normální.

                     
host - 178.235 (?), 30.9.2012 9:56

Pokud je co oddělit, je to dobře.Glostery jdou oddělit jedině se samotnými plodonoši.Nepřeji vám vidět tu spoušť pod stromem, kterou mně zloději zanechali.Podtržené jablko jim ani nemůže chutnat.

                     
host - 152.7 (?), 5.10.2012 8:53

Je zajímavá spokojenost s Bohemií, já jsem všechny stromy přerouboval. Plodností se nevyrovnala spolehlivým a nenáročným zimním odrůdám a většina plodů byla do sklizně napadena hnilobou. Možná to bylo podmínkami či podnoží, ale u mne neuspěla. 

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 37.254 (?), 8.12.2012 15:39

Musím konstatovat, že Bohemie pocházející pravděpodobně z Holovouských sadů jsou vítečné. Nedá se nic dělat, ale odrůdy jako Rubín, Rubinola, Topaz nebo Bohemia jsou prostě skvostné. Gold Bohemie jsou zatím jen nasládlé,  ovšem bez tohoto skvostného aromatu. Kdo s nimi má nějaké zkušenosti, tak může říci, jak to s aromatem těchto zlatých Bohemií je.

                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 102.201 (?), 8.12.2012 15:50

Přiznám se, že jsem rozdíly v chuti ani aromatu mezi Rubínem, Bohemií a Gold Bohemií nezaznamenal. Tipoval bych, že zjištěné rozdíly budou spíš padat na vrub výživy či mikroklimatu daného stromu.

                     
host - 29.59 (?), 9.12.2012 14:51

 Trpěl jsem Bohemii a stejně tak údajně jednu z nejchutnějších odrůd u nás Dezert, obě na M9, několik let na naší zahradě. O jejich chuti nediskutuju, je výborná, ale co mi jsou platné dva zdravé dozrálé plody, které přežíjí z deseti nasazených? A protože nehodlám používat pro jejich vývin žádnou chemickou ochranu, dávám přednost odrůdám Topaz, Angold a Rajka. Pochybil jsem letos u Jonagoldu, který jsem sklidil letos v době jako v letech minulých a to bylo příliš pozdě. Jeho zralost je v těchto dnech již za vrcholem a moučnatí. Hora.

                     
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 9.12.2012 19:06

S poškozováním Bohemií máte naprostou pravdu, pane Horo. Já mám stejný problém s Rubinolou. Dva velmi vzrostlé rouby měly pěknou úrodu, ale bohužel jsem z nich díky poškození hmyzem, nesklidil nic. Taková Otava nechutná hmyzu prakticky vůbec.

                     
host - 83.119 (?), 21.12.2012 22:22

Plná spokojnosť s Rubínom/ Bohemiou. Pod Tatrami 750m.n. m. krásne vyfarbené, veľkostne vyrovnané, až nadpriemernej veľkosti, každoročná úroda. Chuťovo je to almázia. To v našej nadmorskej výške vôbec nie je samozrejmosť. Vlastne z 10 stromov na záhrade rodičov som plne spokojný len s Bohemiou a marhuľou Veharda. Radovan

                     
host - 54.5 (?), 23.12.2012 20:21

Zdravm přátelé, a trošku odbočím. Lidé po mně chtěli radu - stromek pro přátele do Itálie. No a já jsem jim doporučil, protože jsem chtěl ať taky v Itálii poznají českou práci. typicky českou odrůdu, doporučil jsem jim Rubín. Co myslíte, bude tato odrůda v podmínkách teplé Itálie jablkem letním? Soudím z toho, že zde někdo výše napsal, že je z Moravy a že tam zklízí Rubíny již v září.

Díky

Juraj Kafka

                     
host - 178.235 (?), 24.12.2012 11:50

Rubíny u nás se sklízejí koncem září a konzumně vydrží od listopadu někdy až do března.Nemyslím si, že v Itálii z nich budou vysloveně letní jablka.Je ale možné, že konzumně budou zralá dříve a bude záležet na podmínkách uskladnění.   AB

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika