Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 107.245 (?), 6.11.2014 15:56
Dobrý den, zajímalo by mě, v kolika letech za příznivých podmínek dosáhne hrušeň Williams "stabilní" úrody a kolik to může být. Stromy mám 2 roky na Hodonínsku. Děkuji.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.139 (?), 28.8.2015 15:19
Zdravím pán Polehla, vidím že nemáte na hruške žiadnu hrdzu, ja som minulý rok postrekoval BAYCOROM a tiež som hrdzu nemal, ale Baycor sa už nedá nikde kúpiť.Tento rok mi v obchode povedali že na hrdzu možem použiť akýkoľvek postrek proti strupovitosti tak som kúpil u nich EFUZIN a ten vobec nezabral a to som postrekoval 3 krát.Zaujímalo by ma čím postrekujete hrušky proti hrdzi. Ďakujem
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 28.8.2015 16:17
Je možné použít přípravky, které se aplikují proti strupovitosti jabloní a hrušní a současně mají dobrou účinnost i na rzi. Chemická ochrana by se měla uskutečnit v době před květem a krátce po odkvětu hrušní.
To praví Agromanuál. "Náhradou" za univerzální Baycor je rovněž univerzální TALENT, který má taktéž účinnost i na rez. Letos jsem použil Talent později, když už se začala hrdza objevovat a její další vývoj a šíření se zastavilo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.205 (?), 28.8.2015 22:10
Ďakujem Vám pán Petr za odpoveď, ja som postrekoval pred kvetom, hneď po odkvitnutí a týždeň po odkvitnutí teda 3 krát.Minulý rok BAYCOR vynikajúco zabral, tento rok EFUZIN vobec.Na budúce použijem určite ten TALENT. Len nechápem prečo sa také vynikajúce prípravky ako je BAYCOR a trebárs aj HORIZON na moniliózu zakazujú vyrábať.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.192 (?), 30.8.2015 19:24
Ďakujem Vám pán Polehla za odpoveď, máte veľmi pekné plody Wiliamsovej červenej, skutočne prekrásne.
|
|
|
|
|
|
|
|