Strýmka - některé názory zdejších pisatelů:
Tak moje vlastní huba není mýtus, ale mslná tlama. A jako taková Strýmku prostě nemusí. (PP)
Také nechci nikomu nic znechucovat, ani šířit mýty. Strýmku jsme nejedli ani jako děti v 50. letech, a to jsme tenkrát snědli ledacos. (V.Vinšálek)
Hergot, jak my se tady můžeme na něčem shodnout, když ani nevíme, jestli nejfujtajblovější jabko není vlasně chuťovou delikatesou...? (Wimpi)
Dokonalé příchuti angreštu dosáhneme v období sklizňové zralosti angreštu. To znamená v létě. Kamil Hasman
Přirovnání Strýmky k chuti dobře vyzrálého angreštu je zajímavé a lákavé a stálo by za prozkoumání. K banánové příchuti se přirovnává kde co, a nevím, jestli by se na tom alespoň dva hodnotitelé z několika, shodli. Za mě je nejtrefnější takové hodnocení u odrůdy Banánové zimní, ale dosáhnete této příchuti pravděpodobně zřídka kdy a to v určitých podmínkách, v určitých letech a v přesné sklizňové zralosti. U Strýmky se uvádí, že chuť je nakyslá, bez vůně a aroma, podřadnější... Chuťově nevyhovuje, ale může se využít k průmyslovému zpracování. Ne každé nakyslé jablko musí být nedobré. Kupříkaldu ten Hammerstein, pokud to je skutečně Hammerstein od Želivky, byl určitě chutnější, než třeba každoroční Boikovo ze 600 metrů. Pán tady nedávno třeba preferoval Citrónové zimní. Zde uvedený výběr komentářů naleznete ve vlákně MÝTUS STRÝMKA.