A koho se ptáte? Zadejte si do vyhledávače (třeba do Google) název Děkanka Robertova a jistě se Vám objeví, kde jí měli nebo mají. Zajímalo by mě, co říkal na Děkanky pan 41.143, který má v tomto vlákně její fotky. Já už jen mávám rukou, protože ptáci z hmyzem všechno zničí. Taky už žádné sýkorky v zimě krmit nebudu. Rozklobaly i ořechy na Marsu. Nejedná se samozřejmě o planetu Mars, ale o odrůdu ořešáku.
Opylovače jsem u Děkanky nikdy neřešil, ostatně ani u jiné odůdy. Není-li to jediná hrušeň širokodaleko, nemá to smysl. V chladnější poloze ale Děkanka vysloveně zklamala. Plody jsou průměrného nenápadného vzhledu i chuti.
A koho se ptáte? Zadejte si do vyhledávače (třeba do Google) název Děkanka Robertova a jistě se Vám objeví, kde jí měli nebo mají. Zajímalo by mě, co říkal na Děkanky pan 41.143, který má v tomto vlákně její fotky. Já už jen mávám rukou, protože ptáci z hmyzem všechno zničí. Taky už žádné sýkorky v zimě krmit nebudu. Rozklobaly i ořechy na Marsu. Nejedná se samozřejmě o planetu Mars, ale o odrůdu ořešáku.
Od Děkanky Robertovy a Generála Leclerka očekávám, že to budou ty nejlepší hrušky, co tady mám. Generál něco už naznačil v minulosti, ale je to nejvíce napadaná hruška hmyzem. Zasáčkoval jsem, co zbylo, ale možná, že i to bylo už pozdě. Děkanky hmyzu zatím nejedou. S Děkankami se tady "vytasil" i pan 41.143, který je bohužel už dávno v trapu, takže se od něj asi nic nového nedozvíme.
Děkanka Robertova - královna hrušek, naozaj? Na fotce tři "děkankovité "odrůdy. Nikoliv ale nějací rozmělnění kříženci, ale samotná Děkanka a její semenáče Generál Leclerc a Vonka.
Nevím, jestli je Děkanka Robertova to, co u jablek Coxova reneta, jak se uvádí v pomologickém atlase, ale kvalita plodů pravděpodobně neztratila nic ani dosti značným podtržením (kvůli znehodnocení ptactvem). Dužnina je nyní máslovitá, šťavnatá, velmi chutná. Podobnost v chuti má i modernější semenáč Děkanky Robertovy - Vonka, jen bývájí plody často natrpklejší, s poměrně silnou a drsnou slupkou.