Moruše
|
|
|
|
JaneS - (6) - 159.118 (?) 10.6.2019 15:31
Teprve teď jsem si všimla, že v mém příspěvku není odkaz, který jsem tam dávala. Tady je citace:
Proč morušovník neplodí? Pěstování, opylování a škůdci moruší
24. 03. 2015 |
Co způsobuje, že na moruši, kterou mám na zahradě 14 let, se každým rokem objeví hrozny krásných květů, z nichž však nevyrostou plody? Ptá se Jana Flídrová z Žatce
Nešlechtěné jednodomé samičí stromy morušovníků, které nemají v blízkém okolí opylovače, neplodí, a to je s největší pravděpodobností případ vašeho morušovníku. Špatně plodit ale může i šlechtěný (roubovaný, řízkovaný) stromek. To se může stát, když byl z plodného stromu, který může mít některé větve jenom samčí a jiné jenom samičí, náhodou odebrán roub nebo řízek pouze se samčími nebo jen se samičími pupeny. (ireceptar.cz)
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JaneS - (6) - 159.118 (?), 8.6.2019 22:20
Já taky hledám, ale rozumím tomu čím dál tím míň. Dočetla jsem se, že záleží na tom, z které větve roub odeberete. Myslíte, že je to pravda? Jana
|
|
|
|
|
|
|
JaneS - (6) - 159.118 (?), 10.6.2019 15:31
Teprve teď jsem si všimla, že v mém příspěvku není odkaz, který jsem tam dávala. Tady je citace:
Proč morušovník neplodí? Pěstování, opylování a škůdci moruší
24. 03. 2015 |
Co způsobuje, že na moruši, kterou mám na zahradě 14 let, se každým rokem objeví hrozny krásných květů, z nichž však nevyrostou plody? Ptá se Jana Flídrová z Žatce
Nešlechtěné jednodomé samičí stromy morušovníků, které nemají v blízkém okolí opylovače, neplodí, a to je s největší pravděpodobností případ vašeho morušovníku. Špatně plodit ale může i šlechtěný (roubovaný, řízkovaný) stromek. To se může stát, když byl z plodného stromu, který může mít některé větve jenom samčí a jiné jenom samičí, náhodou odebrán roub nebo řízek pouze se samčími nebo jen se samičími pupeny. (ireceptar.cz)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 162.148 (?), 27.5.2019 18:23
Jaroměř 50°21' 22" s, š, ještě jsou zelené. R.F.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.31 (?), 10.7.2021 23:00
Dobrý deň
v máji som zasadil morušu pendulu, kúpenú v záhradníctve. Od prvého listu až doteraz sú všetky listy silno stočené. Nižšie prikladám aj obrázok. Moruša už má aj niekoľko plodov.
Na listoch nevidno žiadne poškodenie, postrek proti voškách nemal žiadny účinok. Miestni "odborníci" mi radia postriekať strom prípravkom proti všetkým hubovým chorobám, avšak radšej by som chcel poznať názor odborníka.
Dopredu ďakujem za radu
Pavel
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|