Asimina Triloba
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 184.133 (?), 13.2.2017 8:02
Na podzim 2016 jsem dostal a ochutnal Asiminu z Mladé Vožice. To je dost vysoko. A měli jí ve dvou ze třech zahrad spíše v polostínu, v žádném případě osamoceně, na úpalu. Viděl jsem i plodící rostlinu v nedalekém Hlasivu u Tábora a i v Táboře, což je také v dost vysoké nadmořské výšce. Na zem padaly plody zelené a asi za dva týdny doma v pokojové teplotě dozrály (pěstitelé mi řekli "...než začnou vonět je nejez..."). Chutí a vůní mi to přišlo podobné anoně (Cherimoya), i semena podobně velká. Potom jsem si našel, že jsou příbuzné.
|
|
|
|
|
|
|
host - 45.232 (?), 17.2.2017 11:05
No chut excelentná, vinimočná... to je spíš broskev, tohle je bych řekl zajímavá.Kaki je bych řekl chutnější.Ono záleží jak kdo to má v hubě nastavené.)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 240.162 (?), 26.3.2017 17:23
To, že Asimina nepotřebuje střih, je pro mě obrovská výhoda. Na střihání stromků prostě nemám ten správný gen. Je mi líto každé větvičky. Můj stromek má 8 let a měla jsem to potěšení již třikrát sklidit úrodu. Když jsem jej kupovala, vůbec jsem netušila, co je vlastně zač. Líbil se mi název banán severu a kupodivu mě neodradila ani téměř astronomická cena. Ještě, že mě to osvícení tenkrát potkalo!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|