Utečenec

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?)
22.5.2023 19:09

Tak my jsme vždycky stříhali brka v jednom křídle v naději, že slepice nevyrovná nestejnoměrný tah motorů, bude mít v letu problémy a nenabere výšku. Doma slepice nemají kam co lítat, mají sedět v kotlině, žrát a snášet.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 46.199 (?), 22.5.2023 0:27, zobrazeno: 2235x
Dobrý den potřebuji utěšení či ať si dám pozor. Máme velkou zahradu máme část oplocení 180cm vysoký lesnické pletivo a vnem kurník. Jenže když jsem šla zavřít slípky jedna byla venku a koukala na mě jak vyvorana myš. Naštěstí jsem ji chytla a dala do kurníku ke zbytku Ano opravdu byla za plotem u nás na zahradě kam nesmí, jedná se o dominanty hnědý mají 24tydenni, výběh mají velký a je jich tam šest a to mají ještě hromadu místa neprozkoumaného. A když jsme je pozorovaly ona jako jediná má tendenci z ničeho nic plašit se a poletovat ve výběhu. Myslíte že bude lepší ji zastřihnout křídlo že by to přelétávala nebo spíš se někde podhrabala? K čemu se víc přikláníte? Bohužel nevím kudy se mohla dostat zítra to budem řešit.. jsou ještě mladý a jsou na začátku snušky,. Máme je od pátku. No fotce je to ta hned ve předu blíž k foťáku

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?), 22.5.2023 9:33

Do nudlí. Dominanty jsou lehce dementní slepice, takže nějaká převýchova se může odehrávat jen v hrnci na plotně.

host - 91.196 (?), 22.5.2023 11:06

Vážená -snad začínajícícool-chovatelko, Vaše slipečka se mohla na druhou stranu plotu dostat horem, spodem, nebo dokonce skrz-nevím, jaký je rozměr těch čtvercových mezer. Třeba jí jako vzletové nástupiště posloužila stříška kurníku či ta bílá židle-křeslo vzadu, nebo ještě jiný, na fotce neviděný předmět umístěný u oplocení, některé -nejen slepice umí výborně šplhat. Je mladá, temperamentní, možná ji to zachrání před škodnou-jestřábem apod. Když už musím zakrátit pera na letkách, tak na obou, jinak hrozí při letu karambol, zranění. Než pera narostou nová, tak ptáček dospěje, ztěžkne, zklidní se a bude vesele nést, SPCH.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4592) - 25.216 (?), 22.5.2023 12:20

Protáhla se. Lesnickým pletivem mám obehnanou zeleninovou zahradu kvůli psům. Dole má oka menší, směrem nahoru se zvětšují. Když byl jeden pes už odrostlejší štěně, tak jsem trnul, aby ho nenapadlo prolézat, naštěstí nenapadlo. Teť už má 30 kg, takže dobrý. Tak mám ta oka ve voku. Akční slepice skutečně po plotě umí šplhat, dá-li se to tak nazvat. Plácá křídly a hrabe se nahoru.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6619) - 9.142 (?), 22.5.2023 19:09

Tak my jsme vždycky stříhali brka v jednom křídle v naději, že slepice nevyrovná nestejnoměrný tah motorů, bude mít v letu problémy a nenabere výšku. Doma slepice nemají kam co lítat, mají sedět v kotlině, žrát a snášet.

host - 81.144 (?), 22.5.2023 12:48
Lesnické pletivo na slepice..., pokud je to rozměr ok který znám, tak to si děláte prdel? Biegler

host - 224.82 (?), 22.5.2023 12:51

Odhadoval bych to na oka 20x10cm. To je pro slepice fakt velký. Milan

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4592) - 25.216 (?), 22.5.2023 14:16
Tak jsem to šel změřit. Do 70 cm od spodu to je OK. Pak začínají oka 16x16 ve dvou řadách a výš jsou 16x20 cm. Hubená slepice se 16x16 protáhne. Chápu paní, že chtěla nejlevnější pletivo, já jsem uvažoval stejně. Jenže mně psi zaplaťpanbu vyrostli. Koupil bych levné králičí pletivo a od těch 70 cm bych ho na to lesnické přidrátoval. Žádná trága.

host - 81.144 (?), 22.5.2023 18:11
To máte oba dva štěstí, protože kdybych já dal slepice za lesnické pletivo, utečou všechny a celá zahrada se záhony bude zničena. Mám zkušenosti i s pasteveckým pletivem které je stejné konstrukce,, i když oka jsou všude stejná, kamerunská ovce při poplašení tím pletivem proběhla jako nůž máslem. A nyní když nám ho přeskočila kráva tak hůrá koupit el. ohradník. Biegler

host - 248.220 (?), 22.5.2023 22:11

My kdysi měli slepice za klasickým drátěným pletivem 180cm, a když jsme pořídili černé, tak křídla stříhat/nestříhat - stejně přelítly... Museli jsme pak dát na výběh pletivo i shora...,           Lída

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz