Utečenec
|
|
 |
 |
host - 91.196 (?) 22.5.2023 11:06
Vážená -snad začínající -chovatelko, Vaše slipečka se mohla na druhou stranu plotu dostat horem, spodem, nebo dokonce skrz-nevím, jaký je rozměr těch čtvercových mezer. Třeba jí jako vzletové nástupiště posloužila stříška kurníku či ta bílá židle-křeslo vzadu, nebo ještě jiný, na fotce neviděný předmět umístěný u oplocení, některé -nejen slepice umí výborně šplhat. Je mladá, temperamentní, možná ji to zachrání před škodnou-jestřábem apod. Když už musím zakrátit pera na letkách, tak na obou, jinak hrozí při letu karambol, zranění. Než pera narostou nová, tak ptáček dospěje, ztěžkne, zklidní se a bude vesele nést, SPCH.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 46.199 (?), 22.5.2023 0:27, zobrazeno: 2232x
Dobrý den potřebuji utěšení či ať si dám pozor.
Máme velkou zahradu máme část oplocení 180cm vysoký lesnické pletivo a vnem kurník. Jenže když jsem šla zavřít slípky jedna byla venku a koukala na mě jak vyvorana myš. Naštěstí jsem ji chytla a dala do kurníku ke zbytku
Ano opravdu byla za plotem u nás na zahradě kam nesmí, jedná se o dominanty hnědý mají 24tydenni, výběh mají velký a je jich tam šest a to mají ještě hromadu místa neprozkoumaného.
A když jsme je pozorovaly ona jako jediná má tendenci z ničeho nic plašit se a poletovat ve výběhu.
Myslíte že bude lepší ji zastřihnout křídlo že by to přelétávala nebo spíš se někde podhrabala? K čemu se víc přikláníte? Bohužel nevím kudy se mohla dostat zítra to budem řešit.. jsou ještě mladý a jsou na začátku snušky,. Máme je od pátku.
No fotce je to ta hned ve předu blíž k foťáku
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 91.196 (?), 22.5.2023 11:06
Vážená -snad začínající -chovatelko, Vaše slipečka se mohla na druhou stranu plotu dostat horem, spodem, nebo dokonce skrz-nevím, jaký je rozměr těch čtvercových mezer. Třeba jí jako vzletové nástupiště posloužila stříška kurníku či ta bílá židle-křeslo vzadu, nebo ještě jiný, na fotce neviděný předmět umístěný u oplocení, některé -nejen slepice umí výborně šplhat. Je mladá, temperamentní, možná ji to zachrání před škodnou-jestřábem apod. Když už musím zakrátit pera na letkách, tak na obou, jinak hrozí při letu karambol, zranění. Než pera narostou nová, tak ptáček dospěje, ztěžkne, zklidní se a bude vesele nést, SPCH.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 22.5.2023 12:48
Lesnické pletivo na slepice..., pokud je to rozměr ok který znám, tak to si děláte prdel? Biegler
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 224.82 (?), 22.5.2023 12:51
Odhadoval bych to na oka 20x10cm. To je pro slepice fakt velký. Milan
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 22.5.2023 18:11
To máte oba dva štěstí, protože kdybych já dal slepice za lesnické pletivo, utečou všechny a celá zahrada se záhony bude zničena. Mám zkušenosti i s pasteveckým pletivem které je stejné konstrukce,, i když oka jsou všude stejná, kamerunská ovce při poplašení tím pletivem proběhla jako nůž máslem. A nyní když nám ho přeskočila kráva tak hůrá koupit el. ohradník. Biegler
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.220 (?), 22.5.2023 22:11
My kdysi měli slepice za klasickým drátěným pletivem 180cm, a když jsme pořídili černé, tak křídla stříhat/nestříhat - stejně přelítly... Museli jsme pak dát na výběh pletivo i shora..., Lída
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|