Otevírání - zavíraní dvířek kurníku
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.207 (?), 10.3.2012 8:43, zobrazeno: 436546x
Dobrý den,
vzhledem k tomu co se dnes deje na našem trhu s vajíčkama, rozhodl jsem se, že si postavím kurník a budu mít vlastní vajíčka.
Potřebuji, ale od vás malou radu.
Jak vyřešit ranní otevření a večerní zavírání dvířek.
Prosím něco jednoduchého. Uvažuji tak, že ráno slepičky šlápnou na prkno, které uvolní kolík a dvířka se pak otevřou. Jak, ale vyřešit večerní zavírání dvířek, to fakt nevím. Taky nechci obtěžovat souseda, když odjedu na dovolenou.
Předem děkuji Standa.
|
|
|
|
|
|
|
host - 147.59 (?), 10.3.2012 11:46
No dříve se to dělalo tak, že ráno, když se šlo krmit, tak se kurník otevřel a večer, když se šla vybírat vajíčka, tak se zavřel...:D
Teď vážně - kolik slepic chcete? tento problém se dá řešit u malého počtu slepic kurníkem s voliérkou - otevírací je voliéra, slepice pustíte a zaženete když chcete a když víte, že budete doma... jakákoliv mechanika časem stejně zklame...
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.242 (?), 11.3.2012 7:30
už jsem to někde psal.trubkový pohon na žalutie, který navíjí nebo odvíjí lanko s dvířky a staré spínací hodiny..funguje to několik let bez problémů u kurníku bez voliery, jinak ve volierách nezavírám...
|
|
|
|
|
|
|
host - 40.32 (?), 11.3.2012 23:09
také bych potřebovala nějaký jednoduchý systém na otevírání. zavřu je večer sama, ale ráno nechci vstávat se slepicemi a nemám možnost el. připojení. ten kolík by se mi líbil, jen si neumím představit jak to zkonstruovat :-)
děkuji za radu
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.23 (?), 11.5.2018 20:30
zdravim,
osvedceny zpusob je nad vcho dat kousek dreveneho hranolu, do toho po 2cm vedle sebe přidelat řetizeky přes celou vysku vstupu a jeste je dobre mit schudky u vchodu zavěšene aby se trochu houpaly. Slipky to zvladaji, jen je potreba behem dne zkontrolovat řetizky aby nebyly moc přes sebe.Večer si zalezou kdy chteji a rano stejne.
Opravdu to funguje.
|
|
|
|
|
|
|
host - 177.14 (?), 3.4.2012 14:23
už před 2 roky jsem si postavil zařízení a pracuje absolutně bez problému.. jenže jde o cenu.. je to řízeno mikropočítačem :-) a otvíraní a zavírání je řešeno výpočtem západu a východu slunce podle zeměpisné šířky a datum (čas je řízen pomocí DCF) takže je to absolutně bez jakékoliv nutnosti seřizování.. já vím jsem blázen ale mě tyhle věcí baví :-) kdyby jste měl někdo zájem o elektroniku ozvěte se … mechanickou část každý sám … aja30@email.cz
|
|
|
|
|
|
|
host - 12.162 (?), 17.1.2013 22:05
otvírání jsem vyřešil jednoduše varianta z budíkem se neosvědčila jelikož v zímě se budík mrazem zpoždoval a další problém byl s časem jelikož budík nezná 24 hod.čas takže když máte nastaveno otvírání na půl 8 tak se vlastně otevřou dveře večer tak jsem musel chodit v 5zavřít a v 8 nastavit budík prostě po týdnu jsem to změnil.osadil jsem místo budíku motorek na grilování může být i ze stěračů na kerém jsem osadil zarážku která drží dveře pak přes spínací zásuvku se ráno motorek rozjede a dveře samotíhou spadnou.prostě jednoduché a funkční.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 64.242 (?), 12.3.2012 16:07
denní, ale ne ranní a večerní..tento systém máme několik let bez problémů, také jsem tomu nevěřil, ale slepici to naučíte do týdne na minutu přesně, aby zalezla a přesně ví kdy má vyjít..nikam nic nevrtejte, uděláte jen průvan a nevěřte že slepice je hloupá,,příroda se omylů nedopouští"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|