Padlí na rezistentních odrůdách angreštu
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 143.242 (?), 30.4.2014 11:50
Dobrý den.
Když se „přihnojení“ i rok skutečně vydaří, lze docílit silného padlí i na červeném rybízu. Vyzkoušeno na odrůdě Red Lake. JG
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 167.53 (?), 1.6.2012 21:09
já letos stříkal Discusem Zlatý fík dvakrát a před asi 3 dny POTŘETÍ, nečekaně se na pár kuličkách objevilo padlí, takže okamžitý zákrok
ještě že jsem zvyklý každé 2-3 dny důkladně prozkoumat všechny plodiny, hlavně na jaře!
letos jsem vysadil 4 angrešty Invicty a Karátu, tak uvidíme jak si s tím ty odolné odrůdy poradí
...jenže když nám ten Zlatý fík tak mooooc chutnáááá a ta marmelááááda to je slast 
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 185.138 (?), 4.6.2012 20:02
Bílý nádherný, uvedeno "středně odolný padlí a antraknóze" je nyní napaden na měkkých přírůstcích. Vloni zasazený, nestříkaný, ale ostříhaný, což vedlo k zahuštění korunky.
Neostříhané (jiné údajně rezistenty) jsou zatím bez padlí, rozježené a plné plodů.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 25.2 (?), 16.7.2012 17:19
Na většinu houbovych chorob a nemoci ma vliv mnoho faktoru, ale nikdy neni jistota nenapadeni a to i u modernich resistentu.Resistenti nikdy nejsou a nebudou plně odolni infekci, vždy se u nich muže objevi, jen rozdil je v tom, že v minimalni miře.Konidie plisni se šiři vzduchem, a je tedy tež na prostředi a okoli v kterem se ta ktera rostlina nachazi a pěstuje.Jsou druhy resistentu, ktere dokaži plisen přijmout ale už dale nehostit a nerozšiřovat.A zaleži jestliže si plisně a padli nenaleznou nahradni hostitele a množitele v rostlinach v okoli.Většina padli a plisni totiž nejsou odkazani pouze na jednu rostlinu a druh rostliny.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 90.235 (?), 29.4.2014 8:27
Dobrý den, máme druhým rokem 4 angrešty, odrůdu nevím, ale dle školky by měly bít k padlí odolné. Loni měly padlí jen na koncích větví, plody byly v pohodě. Tak jsem postříkala bioanem a konce větviček ostříhala. Letos vypadají konce větví zdravé, ale našla jsem jeden pomoučený plod a na některých plodech jsou jakoby drobounké stroupky, což by ale mohlo být asi od krup, které tu letos 2x spadly.
Mám proti padlí ještě nějak zasáhnout, nebo už je to zbytečné?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|