Jaký chutný druh maliny
|
|
|
|
|
 |
 |
|
XNV - (4) - 16.86 (?), 6.9.2011 22:15, zobrazeno: 28213x
Dobrý den,
prosím o doporučení a zkušenosti, jakou chutnou malinu zasadit. Jeden druh remontantní a jeden jednou plodící.
Nyní mám remontantní červenou u které neznám název. Plodí dobbře, plody jsou veliké, pevné, ale chuť nic moc. Jsou relativně suché. Pak mám jednouplodící Rubín. Ty jsou chuťově vynikající, měké, sladké, jsou ale drobnější.
Máte nějaké doporučení?
Výška kolem 200 m n.m., půda relativně těžká až jilnatá.
Díky předem
VN
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 76.254 (?), 16.9.2011 9:58
ano, souhlasím... Heritage koncem zimy kompletně vystříhám, mám tedy jen jednu sklizeň ale stojí zato... začíná v polovině srpna... a ja je zde napsáno výše, jednou když nezmrzly byly ještě před vánocema, jasně, chut už nebyla nic moc...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 226.194 (?), 19.9.2011 18:56
Zkuste si doplnit sortiment remontantních malin velice chutnou odrůdou Falgold, postup stejný jako u Heritage, najaře seříznout vše a koncem srpna to začne. Je to žlutý maliník a chuti mnojem jemnější sladší, na přímý konzum opravdu špica. Dobře reaguje na přihnojování. Výhony se pod tíhou násady sklánějí k zemi takže stačí zvednout prut a seberete jich najednou i deset zralých.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 89.29 (?), 7.11.2011 15:11
Chci si vysadit dvě až tři odrůdy malin, aby byla sklizeň průběžná... mám možná trochu "blbý" dotaz - nespráší se jednitlivé odrůdy jak např. u tykví, kde musím každý rok kupovat semena od šlechtitelů, z vlastních bych sklízela v dalím roce MIX? Děkuji
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 166.139 (?), 31.1.2012 20:42
Tiez planujem vysadit malinnik. Najradsej remontantny. Co poviete na odrody Polka a Poranna Rosa? Ake su chutovo, urodnostou, ci vzrastom? Naozaj im netreba oporu? Chvaly na ne je dost, ale zatial som natrafil len na tu zo strany predajcov.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|