|
Příspěvky uživatele - 200.106
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jaký chutný druh maliny, 7.9.2011 1x plodící mám Zewu II a remontující Heritage. Chutnají mi oba druhy. U Heritage mě trochu mrzí, že druhé plození začíná až koncem srpna či v první pol. září a pruty jsou malinami obalené, nicméně většina jich pak kvůli špatnému počasí nestačí... celý příspěvek > |  | Co právě sklízíte?, 31.8.2011 Začátek Českého středohoří-Úštěcko-rovněž James Grive. Vypadá to, že v dohledné době bude následovat Spartan, začíná dost pouštět velké plody, alespoň probírka bude nutná. M.R. |  |
|  | Muškáty - škůdci, 30.8.2011 Připojuji se -taky jsem už několikrát měla zelené housenky na vzpřímených muškátech. Jen bych ještě dodala, že bývají až v druhé polovině venkovního pobytu muškátů. Po původu jsem rovněž nepátrala, vždy jsem se domnívala, že se muškáty zalíbily kolem... celý příspěvek > |  | Využití malin, 22.6.2011 Malinový džem je výborný, u nás jde na odbyt nejvíce. Ovšem ne pokaždé se urodí tolik, aby se mohl z malin dělat džem. Když je "slabý rok", stačí úroda jen na přímou spotřebu-přesně rovnou do pusy. M.R. |  | Líska, 14.6.2011 Zapátrejte v archivu, loni či předloni se zde ošetřování lísek velice podrobně probíralo-pochopitelně včetně postřiků a jejich termínů. M.R. |  | Jak na rez hrušnovou?, 1.6.2011 Předpokládám, že stromek je malý a skvrky jsou pouze na některých listech. Pokud je to tak, pouze bych otrhala napadené listy. Jinak bych stříkala Baycorem. M.R. |  | Jak na rez hrušnovou?, 31.5.2011 Ano, ty světleoranžové skvrnky jsou rez hrušňová. Bohužel se domnívám, že hrušeň kromě toho trpí strupovitostí. M.R. |  | Strupovitost?, 4.5.2011 No, odhadovala bych to spíš na ten přehnaný zákrok. Pokud by to měla být takto silná strupovitost, musela by se v menší míře projevit už v loňském roce. Taky jsem ji nikdy na vlasní oči neviděla na květu, takže... zpytujte svědomí :-))). M.R. |  | Jabloně - postřik, 31.3.2011 Mám klasického Spartana, Idaredy, Ontario, Golden delicius... během několika roků se osvědčila prevence ještě před květem a olistěním. M.R. |  | Jak zalévat rozmarýnu? nahoru nebo do mističky?, 31.3.2011 Rozmarýn mám už min. 3 týdny venku. Není mrazuvzdorný, ale chlad ani malé mrazíky mu většinou nevadí. Má nasazeny poupátka a brzo rozkvete krásně bleděmodrými kvítky. Jak píše Petra, je jedno, kam se zalévá a stačí občasná zálivka, má sucho docela... celý příspěvek > |  |
|  | Co vám právě kvete a raší, 30.3.2011 Raší mi taky to, co předchozím pisatelům, ještě bych přidala okrasné česneky a řebčík královský-mám ho 3 roky, ještě nekvetl, snad letos. Vyrazily mu hned 3 stvoly a už jsou cca 25cm vysoké. M.R. |  | Jabloně - postřik, 30.3.2011 Má být pěkně, chystám se na postřik o víkendu. Vypadá to, že je nejvyšší čas, pupeny se zvětšují, brzo rozkvetou jabloně a meruňky-u Úštěku. M.R. |  | Přesazení hortenzie, 25.3.2011 Jen bych chtěla malinko doplnit pí Lídu-nemáte možnost ji mít na balkonu? Tam by jí bylo určitě lépe. Pochopitelně, pokud ji máte nyní v pokojové teplotě, museli byste ji otužovat postupně a nedat ji ještě na přímé sluníčko, aby se nepopálila. M.R. |  | Co pod ořešák?, 25.3.2011 No, nechci vám brát iluze, ale toto není skutečně ideální nápad. Mám ořešáky i kanadské borůvky, ale takto bych tedy opravdu nepostupovala-nevím, kolik borůvek by se na těch keříkách pod ořešákem urodilo-mně prosperují zcela dobře na sluníčku v... celý příspěvek > |  | Které jablíčko vám chutná s blížícím se jarem?, 25.2.2011 Rovněž z perfektního kamenného sklepu Idaredy a ještě "dojíždíme" pár Glosterů. M.R. |  |
 |
|
|
|