Teoreticky by snad nemělo být možné, aby se pupeny zatáhly, ale třeba na tom Goldrichu se mně to tak zdá. Nikde žádné bílé okvětní plátky ve špičkách prosvítat nevidím. Takže nějakých -5°C mě nemůže rozházet. Myslím si, že pokud by byly květní pupeny mrazem poškozené, tak by už odpadly, stejně jako některé pupeny u švestek. To samé psal i kdosi z Ostravska, že mu část pupenů opadala z meruňky Pincot. Omlouvám se za svou špatnou paměť, ale pořád nechápu proč by se meruňkám nemělo dařit na Břeclavsku, když na Znojemsku rostou meruňky údajně i u silnic a sady meruněk tam jsou. Znojemsko je od Břeclavi nedaleko a Břeclavsko je i níže položené. Samozřejmě, že nelze očekávat nadměrné úrody meruněk nikde, ale pokud vezmu argument, že mně se tady meruňkám celkem daří jen proto, že se tady vyzařuje teplo z městské zástavby, tak nezapomeňte, že drtivá většina domů v okolí je zateplená s plastovými okny, takže toho moc ven nevyzáří. Možná, že jde jen o to, že lidé očekávají úrody pravidelně každý rok, jako u jiného ovoce a proto to pěstování meruněk vzdávají.