Hnojení záhonu pro cihuli

host - 91.202 (?)
27.3.2025 21:22
Nevíte to vy, ba co víc, snažíte se ostatní přesvědčit o pravém opaku, než jsou fakta. Fakta jsou: draslík snižuje obsah redukovaných cukrů, snižuje obsah škrobu. Řekne vám to KAŽDÝ odkaz na Google, když se tu s ním tak hloupě oháníte. Že vám není trapné takto lhát, když vaši lež lze jednoduše vyvrátit.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 91.202 (?), 27.3.2025 21:22
Nevíte to vy, ba co víc, snažíte se ostatní přesvědčit o pravém opaku, než jsou fakta. Fakta jsou: draslík snižuje obsah redukovaných cukrů, snižuje obsah škrobu. Řekne vám to KAŽDÝ odkaz na Google, když se tu s ním tak hloupě oháníte. Že vám není trapné takto lhát, když vaši lež lze jednoduše vyvrátit.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3072) - 208.138 (?), 28.3.2025 20:47

Ano, došlo k nedorozumění. Vyhledal jsem si originální text v angličtině.

Potassium sulfate promotes starch content

The reason for this is the chloride ions, which hinder the transportation of carbohydrates of photosynthesis from the leaves into the tuber. This results in a buildup of starch in the leaves, while too little starch is stored in the tubers.

Jde o to, že se zvyšuje obsah škrobu v listech a snižuje v hlízách. Za přítomnosti chlóru. Takže i ta moje citace, že draslík podporuje polymeraci jednoduchých cukrů byla neúplná.

Tímto se celému osazenstvu tohoto fóra omlouvám.

Milan HP

host - 190.23 (?), 27.3.2025 15:59
Bude to sazečka. Popravdě, jsem zahradnicky věčný začátečník. Měřit ph mě dosud ani nenapadlo...

host - 214.246 (?), 27.3.2025 16:47

Nemusíte psát vždy po dvou minutách dvě věty, Můžete to napsat najednou. To poberu, takovou poruchu s psanym textem zas nemám, 

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3072) - 208.138 (?), 27.3.2025 18:18

Z toho si nic nedělejte, já jsem tu za exota. Jde jen o to, zda to místo, kde rostly smrky, není příliš překyselené. Popelem kyselost snížíte. No a já doporučoval brambory, protože ty můžete hnojit chlévskou mrvou v dostatečném množství, případně kvašeným slepičincem či jiným biohnojivem. Čímž by se vylepšila jak struktura, tak obsah živin v půdě, pravděpodobně dost "vyžrané" těmi smrky. No a klidně dodat ještě i Cererit. 

Milan HP

host - 190.23 (?), 29.3.2025 10:18

Děkuji, dočetla jsem se tady toho hodně smiley asi se letos zaměřím na celkové doplnění živin, to bude nejspíš vhodný začátek. Jak tu jeden pán píše, nacpu tam všechno.

A popřemýšlím, jestli tam tu cibuli vůbec dávat, když tam není plné slunce. To tady také jeden pán psal. 

KAŽDOPÁDNĚ všem MOC DĚKUJI za ZAJÍMAVÉ podněty yes

ahoj Jája

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2116) - 168.103 (?), 29.3.2025 10:51

I když už je to pod čarou, tak na vašem místě bych využil toho, že je půda kyselá a zasadil bych tam kanadské borůvky, jak navrhla paní Lída

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6631) - 9.142 (?), 27.3.2025 18:42

Víte co, paní, dejte si tam co chcete a pohnojte čím chcete. Akorát mějte na paměti, že zúrodňování půdy nejde udělat jaksi ad hoc, najednou tam něco nasypat a mít černozem. Je to dlouhodobý proces. Co která rostlina a zelenina potřebuje, snáší, toleruje a vyžaduje si musíte najít v nějakém dobrém zdroji. Ty rady, které se dnes lze dočíst na internetu, by Ing. Šrota asi přivedly k sebevraždě.

MilosK - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (305) - 210.156 (?), 27.3.2025 21:34

Castecne to jde, viz moje prvni rada. Rikam, castecne. Nejak se to tady zbytecne rozjelo, stale jeste nevime jak pani dotaz myslela s tim ze tam nic neroste. No na betonu a asfaltu fakt take nic neroste.

host - 190.23 (?), 29.3.2025 10:12

Je to tak, že tam dlouhá léta rostly smrky. Ty jsme vykáceli, odstranili pařezy a zůstal volný plac. A já bych ho ráda využila a něco tam pěstovala. Cokoliv.

Zkoušela jsem hrášek, řepu, cuketu ale nic nerostlo. Buď nevzešlo vůbec, nebo takové malé, skrčené cosi.

Tak mě napadá, jestli ta půda není po smrcích moc kyselá a jestli by se nedala zlepšit.

Letos bych chtěla zkusit cibuli sazečku a proto mě zajímají vaše názory a rady.

Děkuji   Jája

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025