Jsou na slunci celý den. Jsou to dva řádky asi metr od sebe, vysety a hlavně pak dosázeny asi po 20 cm v řádku. Z prvotního výsevu nic moc nezůstalo. Lepší je počkat na konec května. Zalévám neomezeně čerpadlem ze studny.
jaký přípravek se vám osvědčil proto plísni okurkové? Okurky jsem někdy začátkem května stříkal Ortivou a po nějaké době Previcurem Energy, ještě před objevením plísně. Jak je vidět, nepomohlo to..
Já stříkám Magnicur Finito a Cabrio Duo. Na střídačku, od půli června. Po 7 - 10 dnech, pravidelně. Zatím je
porost OK. Preventivně!!! Jinak to nemá smysl.
Moc to neprožívám. To omezení na max. 3 postřiky je z důvodu vypěstování rezistence plísně. Když Finito proložím jiným fungicidem, tak jsem Finitem střikal nedávno podruhé. A je to tak. Od půlky června do půlky července. Po 10 dnech, střídavě s Cabriem Duo.
Jsou na slunci celý den. Jsou to dva řádky asi metr od sebe, vysety a hlavně pak dosázeny asi po 20 cm v řádku. Z prvotního výsevu nic moc nezůstalo. Lepší je počkat na konec května. Zalévám neomezeně čerpadlem ze studny.
PP. - Diamantový Zahrádkář (6619) - 9.142 (?),18.7.2024 8:53
Nojo, navrch ohníček, vespod rybníček, to se jim líbí. Já mám s plísní problém, Hadovka začala a na postřik nereagovala, dnes přijde na řadu Ortiva, asi jsem s ní měl začít. nakladačky zatím drží, přece jen jsou asi tolerantní. Skleník.