jaký přípravek se vám osvědčil proto plísni okurkové? Okurky jsem někdy začátkem května stříkal Ortivou a po nějaké době Previcurem Energy, ještě před objevením plísně. Jak je vidět, nepomohlo to..
Já stříkám Magnicur Finito a Cabrio Duo. Na střídačku, od půli června. Po 7 - 10 dnech, pravidelně. Zatím je
porost OK. Preventivně!!! Jinak to nemá smysl.
Moc to neprožívám. To omezení na max. 3 postřiky je z důvodu vypěstování rezistence plísně. Když Finito proložím jiným fungicidem, tak jsem Finitem střikal nedávno podruhé. A je to tak. Od půlky června do půlky července. Po 10 dnech, střídavě s Cabriem Duo.
Jsou na slunci celý den. Jsou to dva řádky asi metr od sebe, vysety a hlavně pak dosázeny asi po 20 cm v řádku. Z prvotního výsevu nic moc nezůstalo. Lepší je počkat na konec května. Zalévám neomezeně čerpadlem ze studny.
PP. - Diamantový Zahrádkář (6619) - 9.142 (?),18.7.2024 8:53
Nojo, navrch ohníček, vespod rybníček, to se jim líbí. Já mám s plísní problém, Hadovka začala a na postřik nereagovala, dnes přijde na řadu Ortiva, asi jsem s ní měl začít. nakladačky zatím drží, přece jen jsou asi tolerantní. Skleník.