Co mi v půdě chybí, že mi toho tolik hnije?
|
|
|
|
|
|
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 247.50 (?) 24.9.2014 13:06
Já fakt nevím nic o tom, že by přípravky proti monilióze byly založeny na nějakých oxidech síry.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
tovog - Bronzový Zahrádkář (54) - 3.244 (?), 7.4.2016 17:20
Vyrůstal jsem v Oslavanech, kde byla elektrárna zásobující Brno. Někdy stačilo natáhnout dlaň a chvíli koukat, jak se na ni snáší černé tečky sazí. Malá zahrada rodila více a zdravější ovoce. I já pamatuji, že v době babičky, která se o zahradu moc nestarala, se přebytky prodávaly. Dnes se kupuje.
1993 došlo k zastavení výroby elektřiny, což je větší skok, než jen odsíření elektrárny. Hlavně moje maminka vidí, že zahrada nerodí tak, jak za babičky. Meruňky a broskve odumírají, víno víc plesniví, je víc škůdců, ořechy jsou jak kuličky na cvrnkání.
Poslední 1-2 roky nedostatek síry řeším rozhazováním sádry (levná, přirozená, dodá i vápník) a síranu draselného, draslík také pochybí. Zatím se to jeví pozitivně, ukáže čas. Ale vloni ovoce padalo spíš suchem, než monilií.
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.95 (?), 23.9.2014 21:14
U nás letos ovoce také dost hnilo, hlavně jablka... Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 24.9.2014 9:33
Domnívám se, že v sadech (a v extravilánu vůbec) je větší rovnováha.To, co zůstane na stromech či pod stromy, o to se postarají ptáci, hlodavci,zajíci a j.V zahrádkách často nikdo.Spadlé ovoce leží pod stromem a na stromě číhá kočka.Volný prostor kolem sadů rovněž poskytuje zdravější ovoce, než v udušených zahrádkách s minimem slunce.Všechno je potřeba zvažovat, i ty postřiky.Příroda dokáže vliv člověka důkladně prověřit. AB
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|