Vylamování květů u mladých stromků
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?), 5.6.2013 9:24
Pane PP., pokud se hnojivo na list aplikuje tak jak ma (a spolecne s korenovym hnojivem), tak se jiste nejedna o rostliny zivene 'opacne', i kdyz z nekterych prispevku mam podobny pocit jako Vy. Jinak Fosfa Poštorná zadne listove hnojivo nevyrabi, jiz o tom zde byla diskuse. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
host - 59.254 (?), 5.6.2013 11:58
Včera jsem se díval na stránky Fosfy a listová hnojiva dělají. Mittwoch
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?), 5.6.2013 12:08
To je stale dokola - Fosfa dela hnojiva pro kořenovou i listovou výživu. To pak muzete na listovou vyzivu pouzivat jakekoliv hnojivo v mineralni forme, ale v zadnem pripade se nejedna o srovnatelnou kvalitu s listovymi hnojivy, ktere obsahuji stopove prvky v chelatove forme J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?), 5.6.2013 12:38
Cena je srovnatelna, zvlast pokud se prepocte obsah NPK a spotreba neni velka, pokud se pouziva, tak jak se ma. A jeste se take pouziva Wuxal Kalcium, coz Fosfa ekvivalentni nema. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 59.254 (?), 5.6.2013 14:04
Já razím názor, že když už stříkám proti mšicím/pilatkám apod., proč neudělat tankmix a nepřidat kalíšek Vegafloru. Jinak vidím jako základ v hubení plevelů v míse kolem mladého stromu (případně mulč) a jejím každoročním obohacení o cererit a kompost. Zdraví Mittwoch
|
|
|
|
|
|
|
host - 65.144 (?), 5.6.2013 14:15
Rovnez pouzivam 0.5 % roztok ledku vapenateho (50g/10l/100m2) tak nejak stridave s W-Ca. Co se tyce listove vyzivy, tak ja ji vubec neberu jako zpusob dodani zakladnich zivin cele rostline (pro rostlinu pouze stopove prvky, Ca, Fe), ale jako vyzivu listu, ktere pote lepe provadeji fotosyntezu (u jahod to fakt funguje, ale zakladem je korenova vyziva). To je myslim zakladni nedorozumeni s mnoha ucastniky fora, kteri berou listovou vyzivu jako jakousi lepsi nahradu za korenovou. J.R.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|