Strupovitost broskvoní
|
|
|
|
Walter - Diamantový Zahrádkář (1252) - 168.18 (?) 4.6.2015 23:30
Vážení pěstitelé broskvoní, toto vlákno je již dva roky staré a stále nerozvinuté. Přitom dost z nás se s chorobou setkalo. Týká se především broskvoní středně a později zrajících, většinou od Redhavenu dále. Čím později, tím větší škody. Takže kdy a čím účinně zasáhnout? Samozřejmě, vetšina z nás si řekne, že chemií postříkané plody si může koupit v obchodě, ale když pak víc, než polovina plodů popraská a shnije dřív, než stačí dozrát, je to smutné, ale na zásah je již pozdě.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5585) - 133.163 (?), 5.7.2014 8:40
Na zahradě mám málo místa a tahle situace mi komplikuje chem. ošetřování. Např. tady mám kousíček od broskvoně okurky na vedení, a proto potřebuji sledovat OL. Na broskvoň je u Talentu 21 dnů ale např. na rajče jen tři dny. Je mi celkem divné že plody které jsou již de-facto ke konzumaci mají jen 3 dny. Na Agromanualu mi to vyhodilo Antre 70 WG a Kumulus WG, zkusím asi ten Kumulus WG s šetrnější OL. Každopádně díky za radu
Jedná se o odrůdu Fairhaven a není to poprvé co ji to napadlo. Stromek má nějakých pět let a sklidil jsem z něj doposud velký kulový, vypadá to na další použití pily a sekyrky.
|
|
|
|
|
|
|
Walter - Diamantový Zahrádkář (1252) - 168.18 (?), 4.6.2015 23:30
Vážení pěstitelé broskvoní, toto vlákno je již dva roky staré a stále nerozvinuté. Přitom dost z nás se s chorobou setkalo. Týká se především broskvoní středně a později zrajících, většinou od Redhavenu dále. Čím později, tím větší škody. Takže kdy a čím účinně zasáhnout? Samozřejmě, vetšina z nás si řekne, že chemií postříkané plody si může koupit v obchodě, ale když pak víc, než polovina plodů popraská a shnije dřív, než stačí dozrát, je to smutné, ale na zásah je již pozdě.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 30.6.2015 15:18
Na některých plodech mám dost rozjeté skvrny, ovšem jelikož jsou do červena, tak půjde o suchou skvrnitost. Abych pravdu řekl, tak se mi už ničím stříkat nechce. Hodně postižený je třeba Royal Gem. Někde jsou plody prozatím zcela čisté. Má být teplo a sucho, tak se "to" snad více nerozjede. Čekám, kdy se bude konat invaze mšice švestkové. Mšici broskvoňovou jsem si zatím nechal dělat, co se "jí zlíbí" a na malých stromcích jsem pokroucené konce výhonů občas jen promnul v ruce. S mšicí švestkovou to bude podstatně horší. Že by se mně chtělo zase"kalypsovat", to teda ne. Co je lepší, čerň od mšic na broskvích, nebo opětovná chemizace ovoce? Ani jedno, ani druhé.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|