hned, jak pan KUKY 11. upozornil na deštivý čas, jsem po setmění, aby sousedi neviděli, stříkl Horizonem meruňku a zbytkem jsem pocákat broskvoně. Od té doby už u nás stejně jen fouká a na postřik to není. Walter
No ten Syllit s Horizonem by Vašim broskvoním taky prospěl, pane Waltere. Syllit je proti skvrnitostem, popřípadě Talent a Alliete proti bakteriální rakovině, což na Vašich fotkách ty příznaky docela připomíná. Broskvoně začínají vyžadovat čím dál víc chemie, bohužel. Meruňku ochráníte proti moniliovému úžehu a máte klid. Prozatím. Maximálně tak ještě hnědnutí listů meruňky při hodně deštivém roce.
hned, jak pan KUKY 11. upozornil na deštivý čas, jsem po setmění, aby sousedi neviděli, stříkl Horizonem meruňku a zbytkem jsem pocákat broskvoně. Od té doby už u nás stejně jen fouká a na postřik to není. Walter
Neviete poradit kedy a kolkokrat striekat proti chrastavistosti broskyn a aky pripravok je osvedceny? Zatial som striekal len kuprikolom pred mesiacom proti kuceravosti
Vítejte v klubu, vymírání pupenů/rakovina čím dál více znemožňuje pěstování broskvoní. Jestli bude příští jaro i přes všechny možné postřiky zasaženo tolik letorostů jako letos, vyřeším to rýčem a motorovou pilou.
Když se tak dívám na ty špičky listů broskvoní, vidím nějak moc podezřelé červeně. Možná, že ty postřiky mně budou platné, jak "mrtvýmu zimník". Ono se to řekne, že kadeřavost je prkotina, ale když se k tomu přidá suchá skvrnitost a bakteriální rakovina v letorostech, tak to znamená další oslabení stromků.
Je to nádhera, pane Waltře, zvlášť, když máte fotky ostré jako břitva. Čekám, jaký mně nakonec vyleze ten "kadeřávek", ale né ze země, nýbrž na listech broskvoní.
Když myslíte, pane Waltře, no tak si to ještě vychutnáme. Je to pouze jednou do roka, že. Každopádně Váš foťák ostří lépe. Na neoznačených fotkách je Springcrest, Harbinger, Saturn. Co se týče zvonkovitých květů, tak nejkrásnější a největší zvonkovité květy měl Springtime. Bohužel nový stromek bude zřejmě faleš z Kruhu. Má totiž květy miskovité. Nejpozději z odrůd s miskovitými květy rozkvétá FM3.