Prodej vzrostlých ovocných stromků

Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?)
2.2.2013 12:34

Vim, ze Starkl prodaval vzrostle stromy v kontejnerech, ale jestli Vami pozadovane stromy to nevim.Kazdopadne se ale nedoplatite.Poradte se s odborniky, jakou podnoz zvolit pro dany druh, jelikoz Vam asi jde o co nejrannejsi plodnost.Cetl jsem, ze u merunek naroubovanych na Krymsk 2 neni vyjimkou, ze uz ze skolky si vezete kvetouci strom.Ted, ale zalezi, jestli tato podnoz je vhodna do vasich podminek.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
stefanekr - (3) - 184.13 (?), 24.1.2013 14:16, zobrazeno: 34513x

Prosím o radu, jestli se dá na Berounsku nebo v Praze sehnat školka, která by prodávala vzrostlejší ovocné stromky? Jedná se mi o broskve, meruňky, případně třešně. Měl jsem zasazené stromky cca 3-5 let a vloni mi sousedi nechali otevřenou zahradu a srnky vše zničily. Rád bych zasadil tak 3-5 leté stromky, nevím, jestli se to vůbec uchytí ale nemám teď vůbec nic. Díky za info

host - 220.186 (?), 24.1.2013 14:39

Raději bych sázela normálně malé, velké by se hůře chytaly a pokud by byly prostokořenné, stejně byste musel korunku hodně pokrátit. Přesazovala jsem asi pětiletou ryngli a trvalo dva roky, než začla znova růst. To by ji nově vysazená malá v růstu dohnala a možná i předehnala.         Lída

Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?), 2.2.2013 12:34

Vim, ze Starkl prodaval vzrostle stromy v kontejnerech, ale jestli Vami pozadovane stromy to nevim.Kazdopadne se ale nedoplatite.Poradte se s odborniky, jakou podnoz zvolit pro dany druh, jelikoz Vam asi jde o co nejrannejsi plodnost.Cetl jsem, ze u merunek naroubovanych na Krymsk 2 neni vyjimkou, ze uz ze skolky si vezete kvetouci strom.Ted, ale zalezi, jestli tato podnoz je vhodna do vasich podminek.

rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 2.2.2013 16:21

Zkuste zahradnictví Havlis.Osobní zkušenost s nimi nemám, ale prodávají víceleté stromky.Mají stromky které stojí i přez kilo, třeba broskvoně.

host - 213.119 (?), 11.3.2013 19:32

Vzrostlé ovocné stromy si koupit můžete. Ale už si těžko vyberete odrůdu a podnož.  Tak to je.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 70.240 (?), 30.3.2013 18:37

Tak jak se těšíte na další přívaly sněhu? Dnes bylo příjemně a rozhodně jsem nemínil čekat s rukama v klíně až přijde a odejde očekávaný "děda Mráz" nebo než napadne znovu deklarovaných 20 cm sněhu. Na práci venku to byla dnes pohoda. Ještě chci popřát všem veselé Velikonoce a hlavně těm, co jsou nešťastní z dlouhé zimy (viz.vlákno mrazy v březnu 2013)

Před dvěma dny jsem navštívil jeden ze zdejších obchodních domů, kde mimo jiné prodávají i ovocné stromky. Všiml jsem si, že všechny broskvoně jsou úplně vyschlé a bez života. Naopak třešně a višně se celé zelenaly, jak kdyby je přivezly odněkud z Itálie. Stromky pocházejí podle visaček z Polska a prodávají se za 240 korun. Zajímalo by mě, jak je možné, že ani ten, co zcela vyschlé stromky uvádí do oběhu, tak ani ten kdo je nakupuje a nabízí je zákazníkům si takovéto zásadní vady nevšimne? Tímto znovu musím pochválit e-shopy za jejich solidní zasílaný "materiál".

host - 251.47 (?), 18.4.2013 23:18

Vzrostle stromy... 

promiňte ten výraz, ale většina z Vás,,laiků,, má problém se řezem i s mladým 1 nebo 2 letým ovocným stromkem po výsadbě... a to je poměr nadzemní a podzemní části relativně ještě vyrovnanější - kořeny vůči nadzemní části při vyorávce.. 2 leté sazenice vyřazujeme ze sortimentu kvůli Vám, že nezvládáte ani řez po výsadbě a následnou péči. A vy chcete 4 až 5 leté ovocné stromky.. neuvěřitelné... mimojině 3-4 letý prostokořenná sazenice ovocné dřeviny je nestandard a pro nás mezi ovocnými školkaři neprodejný materiál.. proberte se a naučte se obyčejný jednoduchý řez po výsadbě 1 -2 leté prostokořenné sazenice!!!  Jediná možnost jsou kontejnerované ovocné sazenice, ale ty nechcete pro jejich vyšší cenu!!!

zahradník a školkař

ovocný školkař

Bajas - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (160) - 149.16 (?), 19.4.2013 6:19

Neviem odkiaľ vie pán zahradník a školkař - ovocný školkař, že zakladateľ vlákna nevie strihať mladé stromky, no takú aroganciu som tu už dlho nečítal. Keby tak ešte anonymne poradil, ale anonymne sa odbavovať, poviem "horšie ako tá reklama". Bajas.

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 19.4.2013 6:42

Pro zahradník a školkař:

On je ten školkař především trochu mdlého rozumu. Nemá totiž žádný smysl kupovat 4 letou prostokořennou sazenici, když ji z důvodu zakořenění musíte stejně ostříhat tak jako běžně prodávaný mladší stromek.

Aby to i ten školkař pochopil, tak to ještě jednou zopakuji, je to tak, že co by tam za ty roky narostlo by stejně muselo pryč, muselo by se stejně odstřihnout.

I když by možná měl z toho tlustšího kmínku stromek možná trochu rychlejší start.

host - 182.227 (?), 19.4.2013 7:17

Ještě před pár lety se stromky mohly prodávat maximálně s dvouletou korunkou.Oni ti tvůrci vyhlášky zase tak padlí na hlavu nebyli, protože věděli, že starší stromek je tak asi na... Po vstupu do Unie se i toto změnilo a mohou se prodávat i se starší korunkou.Jestliže si však koupíte starší, třeba i v kontejneru, že byste si koupili kvalitnější, tak to teda ne ani omylem.P

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz