Prodej vzrostlých ovocných stromků
|
|
|
|
|
 |
 |
|
stefanekr - (3) - 184.13 (?), 24.1.2013 14:16, zobrazeno: 34510x
Prosím o radu, jestli se dá na Berounsku nebo v Praze sehnat školka, která by prodávala vzrostlejší ovocné stromky? Jedná se mi o broskve, meruňky, případně třešně. Měl jsem zasazené stromky cca 3-5 let a vloni mi sousedi nechali otevřenou zahradu a srnky vše zničily. Rád bych zasadil tak 3-5 leté stromky, nevím, jestli se to vůbec uchytí ale nemám teď vůbec nic. Díky za info
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 220.186 (?), 24.1.2013 14:39
Raději bych sázela normálně malé, velké by se hůře chytaly a pokud by byly prostokořenné, stejně byste musel korunku hodně pokrátit. Přesazovala jsem asi pětiletou ryngli a trvalo dva roky, než začla znova růst. To by ji nově vysazená malá v růstu dohnala a možná i předehnala. Lída
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.119 (?), 11.3.2013 19:32
Vzrostlé ovocné stromy si koupit můžete. Ale už si těžko vyberete odrůdu a podnož. Tak to je.
|
|
 |
|
 |
 |
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10519) - 70.240 (?), 30.3.2013 18:37
Tak jak se těšíte na další přívaly sněhu? Dnes bylo příjemně a rozhodně jsem nemínil čekat s rukama v klíně až přijde a odejde očekávaný "děda Mráz" nebo než napadne znovu deklarovaných 20 cm sněhu. Na práci venku to byla dnes pohoda. Ještě chci popřát všem veselé Velikonoce a hlavně těm, co jsou nešťastní z dlouhé zimy (viz.vlákno mrazy v březnu 2013)
Před dvěma dny jsem navštívil jeden ze zdejších obchodních domů, kde mimo jiné prodávají i ovocné stromky. Všiml jsem si, že všechny broskvoně jsou úplně vyschlé a bez života. Naopak třešně a višně se celé zelenaly, jak kdyby je přivezly odněkud z Itálie. Stromky pocházejí podle visaček z Polska a prodávají se za 240 korun. Zajímalo by mě, jak je možné, že ani ten, co zcela vyschlé stromky uvádí do oběhu, tak ani ten kdo je nakupuje a nabízí je zákazníkům si takovéto zásadní vady nevšimne? Tímto znovu musím pochválit e-shopy za jejich solidní zasílaný "materiál".
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 251.47 (?), 18.4.2013 23:18
Vzrostle stromy...
promiňte ten výraz, ale většina z Vás,,laiků,, má problém se řezem i s mladým 1 nebo 2 letým ovocným stromkem po výsadbě... a to je poměr nadzemní a podzemní části relativně ještě vyrovnanější - kořeny vůči nadzemní části při vyorávce.. 2 leté sazenice vyřazujeme ze sortimentu kvůli Vám, že nezvládáte ani řez po výsadbě a následnou péči. A vy chcete 4 až 5 leté ovocné stromky.. neuvěřitelné... mimojině 3-4 letý prostokořenná sazenice ovocné dřeviny je nestandard a pro nás mezi ovocnými školkaři neprodejný materiál.. proberte se a naučte se obyčejný jednoduchý řez po výsadbě 1 -2 leté prostokořenné sazenice!!! Jediná možnost jsou kontejnerované ovocné sazenice, ale ty nechcete pro jejich vyšší cenu!!!
zahradník a školkař
ovocný školkař
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář (2064) - 247.50 (?), 19.4.2013 6:42
Pro zahradník a školkař:
On je ten školkař především trochu mdlého rozumu. Nemá totiž žádný smysl kupovat 4 letou prostokořennou sazenici, když ji z důvodu zakořenění musíte stejně ostříhat tak jako běžně prodávaný mladší stromek.
Aby to i ten školkař pochopil, tak to ještě jednou zopakuji, je to tak, že co by tam za ty roky narostlo by stejně muselo pryč, muselo by se stejně odstřihnout.
I když by možná měl z toho tlustšího kmínku stromek možná trochu rychlejší start.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 182.227 (?), 19.4.2013 7:17
Ještě před pár lety se stromky mohly prodávat maximálně s dvouletou korunkou.Oni ti tvůrci vyhlášky zase tak padlí na hlavu nebyli, protože věděli, že starší stromek je tak asi na... Po vstupu do Unie se i toto změnilo a mohou se prodávat i se starší korunkou.Jestliže si však koupíte starší, třeba i v kontejneru, že byste si koupili kvalitnější, tak to teda ne ani omylem.P
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|