Venus je nepatrně pozdnější než Cresthaven. Měl jsem je obě na jednom stromě, ale Venus jsem časem odřezal. Nádherné plody, ale silně trpěla monilií a hlavně nálety vos. A nakonec u nás zvítězila i broskvovější chuť Cresthavenu.
Opravdu máte hezký stromek. Já ho nemám tak dobře tvarovaný, ale jsem rád, že už mi začíná slušně plodit. Je to však dost pozdní odrůda, takže plody nejsou ani v mé velmi jižní poloze ještě vyzrálé. Pokud nepočítám ty napíchnuté, které občas padají.
Veľmi sa teším na prvú úrodu, budúci rok by už zopár plodov byť mohlo. Rátam s ňou na záver broskyňovo-nektarinkovej sezóny, takže neskorší termín dozrievania mi bude len vyhovovať.
Viete niekto porovnať termín dozrievania cresthavenu a venus? Včera som kúpil venus na podpníku mandľa, lebo viac menej nič neskoršie som tento rok nezohnal. Kúpil som venus v nádeji, že bude neskoršia ako cresthaven. :)
Venus je nepatrně pozdnější než Cresthaven. Měl jsem je obě na jednom stromě, ale Venus jsem časem odřezal. Nádherné plody, ale silně trpěla monilií a hlavně nálety vos. A nakonec u nás zvítězila i broskvovější chuť Cresthavenu.