Michaela

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?)
11.8.2020 12:34

Jakou má vlastně chuť, tahle Michaela? Já to pořád nevím. Vy ano?  Letos jeden plod, samozřejmě s prasklou peckou, jak jinak. Všechny plody Michaely, co jsem kdy koštoval, byly odlišné v chuti od podobně vzniklých odrůd ze semenáčů RH jako je Earliglo a Early RH. Tedy nepodobající se v chuti RH. Tento plod na fotce měl tu známou chuť Michael - decentně jemně sladkou. 

Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 11.3.2015 21:02

Kdyby broskvoně a jejich květy přežily jarní mrazíky, rád jim strupaté plody odpustím.

host - 137.199 (?), 30.7.2015 10:59

Zasadila jsem Michaelu před dvěma roky a letos jsem se dočkala této krásné úrody. Mám ji zasazenou na jižní straně, půda je chudá a kyselejší, tak jsem dle návodu vykopala dost velkou jámu, kterou jsem zásobila kompostem, superfosfátem, mletým vápencem a síranem draselným. Trochu jsem i přes postřiky bojovala s kadeřavostí, v dubnu jsem cca 1/4 plodů protrhala (mohlo to být i víc, ale čekala jsem, že něco schodí i sama). Minulý týden už byly první plody zralé.

Zahrada je cca 350 m n.m.

host - 137.199 (?), 30.7.2015 11:33

Ještě fotka

broskev Michaela
broskev Michaela

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 15.3.2015 18:52

Tak kolegové, Favorita 3 je koupená. Měli ji v Dubanech, krásné silné stromy se silnými kořeny. Až se trochu bojím, zda se to ujme. Trochu na okraj, šikovné, lehce ukecané prodavačky, zeptají se zda střihnout a zda na dopravu nebo na sázení. Podnož BSB - neznám.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 16.3.2015 12:03

Podnože typu BSB začaly nahrazovat staré broskvoňové semenáče B-VA zřejmě jen z toho důvodu, že snášejí lépe půdy s vyšším obsahem "vápna" (CaCO3). Pro Vás z toho zřejmě žádná výhoda neplyne. Na Pelhřimovsku nevím, ale v Železných horách ani ve Žďárských vrších u příbuzných jsem žádné rostliny s chlorózou na listech neviděl. Za to zde jsou vidět často. Jinak má pravděpodobně BSB stejné vlastnosti hluboce kořenícího broskvoňového semenáče. Pokud jde o budoucí kvalitu plodů odrůdy FM3, která je pro svou chuť velmi populární, tak Vám ve Vaší poloze nemůže nikdo nic zaručit.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 19.7.2015 19:58

Vybarvuje i lahodně broskvová Michaela. U mě znatelný pokrok v chuti oproti stejně dozrávajícímu Sunhavenu. Přitom stromek v těžkém jílu sotva žije. S Favoritou Morettini 3 asi nejchutnější odrůdy zrající před RH.

Michaela
Michaela

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 29.7.2015 14:27

Michaela je  královna předredhavenovských odrůd. Je méně plodná než ostatní odrůdy, takže ani neptřebuje probírku. Na záda jí dýchá podstatně plodnější (a tedy drobnější) Earliglo

Michaela
Michaela
Earliglo
Earliglo

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 11.8.2020 12:34

Jakou má vlastně chuť, tahle Michaela? Já to pořád nevím. Vy ano?  Letos jeden plod, samozřejmě s prasklou peckou, jak jinak. Všechny plody Michaely, co jsem kdy koštoval, byly odlišné v chuti od podobně vzniklých odrůd ze semenáčů RH jako je Earliglo a Early RH. Tedy nepodobající se v chuti RH. Tento plod na fotce měl tu známou chuť Michael - decentně jemně sladkou. 

Michaela
Michaela
Michaela
Michaela

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 25.7.2022 14:28

Autor vlákna, nebo někdo jiný, by mohli přidat lepší fotky než já, ale co se dá dělat. Plody utržené ze stromku byly asi doposud tím nejchutnějším v letošní sezóně. Společně s "droboštím" na FM3. Nejvíce "plnotučná" broskvově sladká chuť. Oproti FM3 stromky Michaely méně plodí. Plody nejsou velké ani když jich je na stromku minimum. Ale přece jenom je Michaela z raných "redhávenek" pravděpodobně nejchutnější. 

Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Michaela

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 3.8.2023 14:18

Michaela, Modřinka a Majorita patří možná k nejchunějším broskvoním, leč pro slabý růst jsou u mě neperspektivní. 

Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024