Michaela

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?)
29.7.2015 14:27

Michaela je  královna předredhavenovských odrůd. Je méně plodná než ostatní odrůdy, takže ani neptřebuje probírku. Na záda jí dýchá podstatně plodnější (a tedy drobnější) Earliglo

Michaela
Michaela
Earliglo
Earliglo
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 67.66 (?), 11.3.2015 21:02

Kdyby broskvoně a jejich květy přežily jarní mrazíky, rád jim strupaté plody odpustím.

host - 137.199 (?), 30.7.2015 10:59

Zasadila jsem Michaelu před dvěma roky a letos jsem se dočkala této krásné úrody. Mám ji zasazenou na jižní straně, půda je chudá a kyselejší, tak jsem dle návodu vykopala dost velkou jámu, kterou jsem zásobila kompostem, superfosfátem, mletým vápencem a síranem draselným. Trochu jsem i přes postřiky bojovala s kadeřavostí, v dubnu jsem cca 1/4 plodů protrhala (mohlo to být i víc, ale čekala jsem, že něco schodí i sama). Minulý týden už byly první plody zralé.

Zahrada je cca 350 m n.m.

host - 137.199 (?), 30.7.2015 11:33

Ještě fotka

broskev Michaela
broskev Michaela

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 9.135 (?), 15.3.2015 18:52

Tak kolegové, Favorita 3 je koupená. Měli ji v Dubanech, krásné silné stromy se silnými kořeny. Až se trochu bojím, zda se to ujme. Trochu na okraj, šikovné, lehce ukecané prodavačky, zeptají se zda střihnout a zda na dopravu nebo na sázení. Podnož BSB - neznám.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 16.3.2015 12:03

Podnože typu BSB začaly nahrazovat staré broskvoňové semenáče B-VA zřejmě jen z toho důvodu, že snášejí lépe půdy s vyšším obsahem "vápna" (CaCO3). Pro Vás z toho zřejmě žádná výhoda neplyne. Na Pelhřimovsku nevím, ale v Železných horách ani ve Žďárských vrších u příbuzných jsem žádné rostliny s chlorózou na listech neviděl. Za to zde jsou vidět často. Jinak má pravděpodobně BSB stejné vlastnosti hluboce kořenícího broskvoňového semenáče. Pokud jde o budoucí kvalitu plodů odrůdy FM3, která je pro svou chuť velmi populární, tak Vám ve Vaší poloze nemůže nikdo nic zaručit.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 19.7.2015 19:58

Vybarvuje i lahodně broskvová Michaela. U mě znatelný pokrok v chuti oproti stejně dozrávajícímu Sunhavenu. Přitom stromek v těžkém jílu sotva žije. S Favoritou Morettini 3 asi nejchutnější odrůdy zrající před RH.

Michaela
Michaela

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 236.1 (?), 29.7.2015 14:27

Michaela je  královna předredhavenovských odrůd. Je méně plodná než ostatní odrůdy, takže ani neptřebuje probírku. Na záda jí dýchá podstatně plodnější (a tedy drobnější) Earliglo

Michaela
Michaela
Earliglo
Earliglo

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 11.8.2020 12:34

Jakou má vlastně chuť, tahle Michaela? Já to pořád nevím. Vy ano?  Letos jeden plod, samozřejmě s prasklou peckou, jak jinak. Všechny plody Michaely, co jsem kdy koštoval, byly odlišné v chuti od podobně vzniklých odrůd ze semenáčů RH jako je Earliglo a Early RH. Tedy nepodobající se v chuti RH. Tento plod na fotce měl tu známou chuť Michael - decentně jemně sladkou. 

Michaela
Michaela
Michaela
Michaela

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 25.7.2022 14:28

Autor vlákna, nebo někdo jiný, by mohli přidat lepší fotky než já, ale co se dá dělat. Plody utržené ze stromku byly asi doposud tím nejchutnějším v letošní sezóně. Společně s "droboštím" na FM3. Nejvíce "plnotučná" broskvově sladká chuť. Oproti FM3 stromky Michaely méně plodí. Plody nejsou velké ani když jich je na stromku minimum. Ale přece jenom je Michaela z raných "redhávenek" pravděpodobně nejchutnější. 

Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
Michaela

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 3.8.2023 14:18

Michaela, Modřinka a Majorita patří možná k nejchunějším broskvoním, leč pro slabý růst jsou u mě neperspektivní. 

Michaela
Michaela
Michaela
Michaela
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024