Krasava
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.140 (?), 12.8.2012 22:13
Souhlasím, taky jsem ji měl, byla to chuťovka, ale měkká. Plodila velice pěkně, a byla ranější. Tím ji nechci zatratit, ale jen se mi vylepšily chutě:-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.140 (?), 13.8.2012 12:00
Já jsem v HK letos s Krasavou úplně spokojená, je vońavá, nekazí se a je krásně šťavnatá, loni byla trochu vláknitá.
Mám dva stromky, jeden na západní straně domu hodně omrzl, ostříhala jsem ho dohola, krásně obrazil, plodů měl pár, hodně velikých, nebyly tak chutné jako na druhém stromku, který jsem bohužel ostříhat nestihla a byl úplně obsypaný.Ten je na jižní straně domu, ale odpoledne trochu přistíněný.
Krasavu bych letos upřednostnila i před všemi žlutomasými.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
HONZAD - Stříbrný Zahrádkář (497) - 176.214 (?), 14.8.2012 22:17
Davide, ta Fidelia bude asi fak jedna z nejlepších bělomasých. Našel jsem si co je zač a taky ji chválí:
´Fidelia´
Bělomasá odrůda broskvoně s jemně ojíněnou pokožkou a dobou zrání 12 dnů po RH. Průměrná hmotnost plodu 150 g. Dužnina bílo krémové barvy, pevná a snadno oddělitelná od pecky. Líčko bordově červené barvy pokrývá téměř celý plod. Vysoká atraktivita plodů, výborné chuťové vlastnosti oproti ostatním bělomasým odrůdám.
Asi si ji pořídím.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 102.6 (?), 6.9.2012 23:58
Dobrý den proti vám jsem broskovový laik, ale na fotce určitě nění červený císař, ten by měl mít červené listy a krvavě červenou dužninu. Zraje dost pozdě září, známým dokonce až v půlce října, jinak si odrůdu moc chválí, mizerně se shání
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |