Chystám se letos použít místo Championu Kocide. Mám tady jedno balení z minulého roku, takže jedno přikoupím, abych měl dost na požadované množství postřiku. Pokud se nepletu, tak se jedná taktéž o hydroxid měďnatý. Ale mám také pocit, že tento Kocide přijde dráž, než Champion, takže je to naposled, co ho kupuji. Pupeny u raných odrůd už jsou v pohybu u těch pozdních ještě ne všude. Asi čas postřiku sladím s tím Ametem. Taky jsem koukal, že podle Ametu je letos nejtepleji jednoznačně na severovýchodní Moravě.
Pokud postřik zaschnul a trvalo tak 1-2 hodinky do začátku deště, tak postřik zůstane dostatečně účinný. Protože však se pupeny rozvíjejí postupně a některé zárodky pod nerozvitými šupinami nejsou postřikem dotčeny, opakuje se postřik s určitou prodlevou bez ohledu na déšť. Podle průběhu počasí proto opakujte postřik v první polovině března, kdy budou po sobě tři krásné teplé dny.
Na měďnatý postřik jsou 1-2 hod před deštěm málo. To tak stačí např. na triazolové přípravky na listovou plochu. Měď na pupenech a dřevě potřebuje alespoň 6 hod, záleží i na teplotě.
Chystám se letos použít místo Championu Kocide. Mám tady jedno balení z minulého roku, takže jedno přikoupím, abych měl dost na požadované množství postřiku. Pokud se nepletu, tak se jedná taktéž o hydroxid měďnatý. Ale mám také pocit, že tento Kocide přijde dráž, než Champion, takže je to naposled, co ho kupuji. Pupeny u raných odrůd už jsou v pohybu u těch pozdních ještě ne všude. Asi čas postřiku sladím s tím Ametem. Taky jsem koukal, že podle Ametu je letos nejtepleji jednoznačně na severovýchodní Moravě.
Letos ma amet vyjimecne mensi trhlinu a tim je velice teply konec roku-tedy prosinec v Čechách, který v grafu není, takže asi osobně udělám postřik když se suma přiblíží ne k 1000, ale k sumě 800
No, nevím, pane mičurinče. Když děláte jen jeden postřik, tak je podle mě lépe jej udělat o nějaký ten den později, než předčasně. Na těch ještě zavřených pupenech pozdních odrůd se pak ta kadeřavost projeví více. Co myslíte?