Srdečně zdravím, pane barone von Königgrätz. Když dovolíte, tak Kocide už nechci vidět, i když se nemusí předmíchávat, což je jistě výhoda. Doufám, že nebudu muset provádět ani záchranné akce s koktejlem ala Horizon + Syllit. Kadeřavost nebyla nikdy dva roky po sobě tak silná. Spoléhat se na to nedá, ale výsledky z Championem byly vždy dobré. Je to osvědčený fungicid.
Walter - Diamantový Zahrádkář (1252) - 209.59 (?),18.2.2015 21:53
Myslím si, pane Petře, že jste vloni pozdě nestříkal. Ve stejnou dobu, těsně před květem, mnohdy se zelenými špičkami ve vrcholvých částech pupenů, stříkám i já. Podle zdejší diskuze by si asi nikdo neměl ze mě brát příklad, ale já to takto dělám Kuprikolem a s účinností postřiků jsem byl zatím vždy vcelku spokojen. Jako mnohem důležitější vidím ale, aby pak co možná nejdéle nepršelo, aby postřik důkladně zaschl a stal se tak maximálně účinný.
Walter - Diamantový Zahrádkář (1252) - 209.113 (?),19.2.2015 9:52
Jen pro zajímavost jsem se, pane Petře, díval do agromanuálu a tam upoutal mou pozornost rozdíl v koncentracích účinné látky Kocide 2000 - 53,7% a např.Championu 50wp - 76.7% hydroxidu mědi při koncentraci postřiku Kocide 0,35% a Champion 0.6%. Chemik nejsem, ale z těchto údajů mi vyplyne, že koncetrace postřiku u Kocide je zhruba třetinová proti Championu. Jaká pak je potom asi účinnost takového postřiku?
Účinná látka je stejná a tedy stejně toxická, je to jen o dávkování. Pokud dáte dva postřiky Kocide 2000 nebo jeden Championem 50WP, tak imise do prostředí bude zhruba stejná.
Srdečně zdravím, pane barone von Königgrätz. Když dovolíte, tak Kocide už nechci vidět, i když se nemusí předmíchávat, což je jistě výhoda. Doufám, že nebudu muset provádět ani záchranné akce s koktejlem ala Horizon + Syllit. Kadeřavost nebyla nikdy dva roky po sobě tak silná. Spoléhat se na to nedá, ale výsledky z Championem byly vždy dobré. Je to osvědčený fungicid.
Walter - Diamantový Zahrádkář (1252) - 209.113 (?),19.2.2015 12:33
Docela by mě zajímalo, zda neexistuje nějaká studie srovnávající účinnost různých fungicidů v současnosti dostupných na trhu při likvidaci kadeřavosti broskvoní.