Kdy postřik proti kadeřavosti?

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?)
5.3.2011 14:47

Tak jsem splnil povinnost a dneska podruhé umyl broskvoně Kuprikolem. Alespoň mám čisté svědomí :)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 92.43 (?), 5.3.2011 14:47

Tak jsem splnil povinnost a dneska podruhé umyl broskvoně Kuprikolem. Alespoň mám čisté svědomí :)

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 191.35 (?), 5.3.2011 16:50

Já počkám na ty lísky a angrešt.

Mittwoch - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (312) - 158.241 (?), 5.3.2011 20:09

Pozor pozor - dnes jsem zkoušel zda práší lísky a už začínají, stejně jako olše!!! A já ještě nestříkl ani kuprikolem! Naštěstí prášily v Praze Hostivaři a moje broskvoň je na opačné straně republiky ve 350m.n.m... Snad to ještě týden vydrží, než se tam dostanu...

host - 175.163 (?), 5.3.2011 20:25
Pokiaľ sa vyklíčené vlákna huby Taphrina deformans už "zahryzli" do zárodkov listov v púčikoch, potom už nepomôže ani 10 postrekov. Ten termín je naozaj veľmi dôležitý. Paľo

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 155.12 (?), 5.3.2011 20:53
Řešit v dnešní době zda práší lísky a nemít postříkáno se mi zdá docela pozdní reakce... alespoň u nás.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 5.3.2011 21:09

ja prave, ze cekam az vykvetou lisky-bude to posledni, treti postrik, jinak broskvone mame stejne narasene, ackoliv jsme stovky km od sebe, nicmene si myslim, ze strikat az nyni poprve nemusi byt jiz vyhrou

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 176.75 (?), 6.3.2011 7:45

V podstatě by měl stačit jeden jediný postřik. Je to i moje zkušenost z minulých let.. Ale problém je strefit se do správné doby k postřiku. Kadeřavost ovlivňuje zřejmě i více faktorů. Jak někde pan Vysloužil zmiňuje působení síry v ovzduší, které bylo značné v minulých letech, je jedním z nich. Více postřiků tak zaručuje omezení kadeřavosti. Na postřik měďnatými přípravky zatím není pozdě. Rozhodně se však musí provést, chceme-li potlačit kadeřavost.

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?), 6.3.2011 19:42

Jeden postřik proti kadeřavosti může stačit jen ve vyjímečných letech. O důvodech jsem zde několikrát psal (průběh počasí, doba účinnosti přípravků a způsob jejich účinku).

Např. letos by to mohlo vyjít, zde u nás. Už asi tři týdny neprší, vzduch je suchý, pokud by v nejbližších asi 2 týdnech nepršelo a rychle se oteplilo, mohlo by to vyjít. Ale to dopředu nikdo neví, a tak v průběhu týdne ten druhý jarní postřik provedu a pak se uvidí.

host - 121.238 (?), 11.3.2011 7:06

Potrebujem poradiť. Hlásia 15 st a viac a určite budem striekať. Ale chcel by som stihnuť postrek proti kučeravitosti aj proti prezimujúcim škodcom. Proti kučeravitosti by som chcel 2x, len neviem, či to stihnem do rozvitia listvov a či to bude mať význam. Pred asi 3 tyždňami keď sa oteplilo som strekol sulkou. Možem teraz dať kuprikol?...a po nejakom čase ešte syllit? Aký časový odstup by mal byť? Ako urobiť postrek proti prezimujúcim škodcom? Ktorý postrek by ste dali ako prvý, ak by som chcel urobiť abidva tento vikend? Možem ich dať deň po dni?

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?), 11.3.2011 9:08

Jsem nemocný, tak mohu hned odpovědět. Na aplikaci Kuprikolu už je nejvyšší čas, pokud jsou u Vás ale pupeny už rozvité, tak aplikujte Syllit a bylo by dobré ten Syllit za 8-10 dní opakovat. Pokud dáte Kuprikol, tak pak ten Syllit za 8-1o dní.

Proti přezimujícím škůdcům se používá Oleoekol, prodává se i v malospotřebitelském balení. Lze si ho i namíchat z olejového smáčedla Ekol nebo Istroekol + Reldan. V době aplikace by měly denní teploty být nad 12°C a nesmí být hlášeny noční mrazíky.

Tyto olejové přípravky už bych v současné době nedoporučoval míchat s Kuprikolem a v ž á d n é m případě se nesmí mísit se Syllitem! Odstup mezi Syllitem a Oleoekolem by měl být minimálně 4 dny, raději více.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz