Kdy postřik proti kadeřavosti?

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?)
3.3.2011 18:18

Dnes jsem prohlížel obě broskve, víc jich v současné době nemám. Ta u jižní zdi domu, možná Delan už by snesla.Ale stříknul jsem ji zatím Kuprikolem. Ta nahoře na zahradě má i na ten Kuprikol do neděle čas. Lísky zatím nepráší a angrešt také zatím o jaru neví.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 27.2.2011 16:25

snad Mirku na revu bude jeste cas, doufam, ze postaci postrik az pri raseni proti halcivci..? U nas dnes 4st, vcera bylo rozhodne slunecneji

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5585) - 133.163 (?), 3.3.2011 8:35
Oteplení předchozích dnů se projevilo i na broskvoních a tak jsem včera udělal třetí postřik (systémovým prostředkem). Bezvětří, odpoledne teplota 6°C, říkal jsem si že postřik pěkně zaschne... a do rána napadl sníh.

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?), 3.3.2011 18:18

Dnes jsem prohlížel obě broskve, víc jich v současné době nemám. Ta u jižní zdi domu, možná Delan už by snesla.Ale stříknul jsem ji zatím Kuprikolem. Ta nahoře na zahradě má i na ten Kuprikol do neděle čas. Lísky zatím nepráší a angrešt také zatím o jaru neví.

host - 42.36 (?), 4.3.2011 12:11

Chtěla bych jen zmínit, že mám kamarádku, která k broskvoni přišla jako slepý k houslím. Nastěhovala se do domku/chatky, kde už broskvoň byla. A ne žádný stromeček, ale strom velký, tipnu si říci cca 4 m vysoký a šírka koruny cca 3 m. Nijak se o ni nestará ani nestříká proti kadeřavosti a přesto se u ní kadeřavost neobjevuje (a to bydlí v zahrádkářské oblasti) a má vždy strom doslova obsypaný plody (kromě loňského roku, to byla úrodá velmi nízká, tak jako u všeho v naší oblasti), plody jsou velmi chutné, velké (takové jsem nikdy neviděla ani v obchodě). Přijde mi to přinejmenším jako hodně zvláštní. Žádná péče a tolik úrody. Petra S.

jirilan - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (802) - 176.75 (?), 4.3.2011 14:13

Zajímalo by mě kde tu broskev pěstuje. Myslím, že houba způsobující kadeřavost se šíří přes ještě nějakého zprostředkovatele. Přesvědčuje mě o tom rozšíření po loňské zimě, kdy vzhledem k podmínkám a poskytnuté ochraně jsme takový vzestup nečekali. Jestliže je ta broskev odolná a výborná jak píšete, zasloužila by si rozšíření. Rád bych se toho, když by bylo možné (vzdálenost od bydliště), zúčastnil.

host - 42.36 (?), 4.3.2011 15:23

Bohužel mě moc mrzí, že nevím, jaká je to odrůda, je také pravdou, že se tam snažila nasadit další broskev a ta se vůbec neujala. Není třeba možné, že je to už tak mohutný strom, že je prostě odolný? Strom se nachází u kamarádky na zahradě v Hradišti u Těrlické přehrady, řekla bych, že je zde vyšší nadmořská výška než v nížinách, je to v podstatě pod hory. Petra S.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 65.50 (?), 4.3.2011 13:48

Taky se chystám na druhý postřik mědí (první byl na podzim). Ale nevím, ještě nikdy jsem nestříkal tak důkladně jako loni a ještě nikdy jsem neměl tak silnou kadeřavost jako loni.

KUKY - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4549) - 191.35 (?), 4.3.2011 17:52

Dnes jsem koukal na lísky na parkovišti u Baumaxu v Hradci Králové a jehnědy jsou už protáhlé a třaslavé, ale nepráší. Doma jsou angrešty před rozpukem - pokud nebude moc zima, tak za týden, deset dnů to bude na postřik akorát.

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.212 (?), 4.3.2011 18:17

Tak "ideální" podmínky pro rozvoj houby způsobující kadeřavost, které byly v loňském roce, dlouho před tím nebyly a doufám, že hned tak nebudou. Prakticky celý březen a duben bylo velmi chladné počasí a déšť střídal déšť.

A pokud někdy v minulosti bylo takové jaro, mně utkvělo z praxe v paměti to v roce 1994, tak tehdy ještě bylo v ovzduší dostatek síry, která šíření spor hub významně tlumila.

host - 133.98 (?), 5.3.2011 10:12
Napriek tomu, že bol minulý rok na odkvetanieie a na rozvoj hubových chorôb jedným z najhorších, dala mi odroda Sun Haven, ktorá sa ukázala ako veľmi citlivá na kučeravosť, jednu z najlepších úrod. Možno to bolo vďaka redukcii násady plodov spôsobenej počasím v dobe kvetu. Do koruny som v minulosti zaočkoval nektarinku, vlani mal konár prvých 10 plodov, ale zjedli sme asi len 3. Ostatné stihla zo dňa na deň zničiť Monilia. Proti kučeravosti striekam na jeseň aj na jar. Predvlani som sa začiatkom marca netrafil (chcelo to koncom februára) a do júla som mal starosti s otrhávaním chorých listov. Každý rok má odlišný priebeh jarných teplôt. Sledovať vývin zelených špičiek na pukoch je nespoľahlivé, zväčšia už je neskoro. Lepšie bude strieknuť na jar 2x. Včera bolo u nás na Záhorí +12. Tak som poumýval hlavne Sunhavenku Kuprikolom, pre istoru 1%. Paľo
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz