Kdy postřik proti kadeřavosti?

host - 46.80 (?)
3.2.2011 0:55

problém je, že všechny odrůdy, u kterých je uvedena střední odolnost znamená v praxi nulová odolnost, podívejte na Rehaven.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 218.17 (?), 1.2.2011 14:01
no ja to myslel tak že si mravenci mšice přenašeji a tím jak ji přenesou tak sporu vemou sebou na zdraví list a tím se dále roznáší...

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 1.2.2011 14:42

Co si matně pamatuji z dřívějších diskusí zde na podobné téma, tak k infikování rostliny houbou, která následně způsobuje kadeřavost listů broskvoní dochází ve fázi rozpukání pupenů. Tehdy houba proniká do útrob listového pupenu a napadá jeho centrální část - laicky popsáno, nejsem biolog. V této době jsou ještě mravenci zakukleni a spokojeně spinkají ve svých norách daleko od stromu.

jacktenrek - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (452) - 218.17 (?), 1.2.2011 15:02
ano to je pravda spinkaji ale spinka spora? jak dlouho je jeji životnost? vydrží na liste rok? respektive od přenosu do infikace na jaře...

Wimpi - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2112) - 44.75 (?), 1.2.2011 15:55

Spóry houby zdárně přezimují na rostlině, tedy na její kůře a na jaře napadají rozvíjející se pupeny. Právě proto se tyto spóry likvidují preventivními podzimními a zejména předjarnimi postřiky. Je nutno omýt, či doslova opláchnout důkladně celou rostlinu, doporučuje se nešetřit na smáčedle.

host - 148.186 (?), 1.2.2011 14:35

Odrůda Sunhaven u nás byla registrována v r. l983, tedy před 28 lety. Osobně jsem si ji pořídil velmi brzy poté, protože v té době u nás nebylo mnoho velkoplodých odrůd před RH. Ale asi po 5-6 letech pěstování jsem je zavrhnul pro již jmenované nectnosti ale zejména kvůli náchylnosti ke klejotoku. Zpočátku jsem si alespoň cenil určitou velkoplodost, ale špatná odlučitelnost od pecky, vymrzání a vyholování mne u této odrůdy zklamaly. Dalším negativním jevem byl rychlý ústup od dobré plodnosti. První 2-3 úrody velké i po prothání, ale další úrody se značně snižovaly, až muselo dojít k silnému    zmlazení a tím i k novému zapěstování, až jsem je vyléčil krumpáčem. Podobně jsem se musel zachovat např. k odrůdě Harbinger pro její pukání.  V současné době je již výběr odrůd mnohem širší, ale problémy s vhodností pro naše podmínky, udržením kvality a plodnosti se budou stále opakovat. Nyní z těchto hledisek zkoumám např. odrůdy Symfonie, Royal Glory, Royal Gem, Favorita Morettiny, Flamingo, Fenix, Harbritte aj. -nejedná se tedy pouze o rané odrůdy. Zdraví Jirka ze Znojma.

host - 46.80 (?), 3.2.2011 0:55

problém je, že všechny odrůdy, u kterých je uvedena střední odolnost znamená v praxi nulová odolnost, podívejte na Rehaven.

host - 186.98 (?), 3.2.2011 6:35

shodou nahod jsem nasel v rukoveti zahradkare odrudy, ktere maji byt odolnejsi-nejsou mi ani moc známy.. tak az skoncim v praci tak se doma mrknu...

host - 115.19 (?), 5.3.2011 14:27

Zdravím

Sunhaven pěstujeme 4 rokem a můžu potvrdit že odolnost proti kadeřavosti je nízká, loni jsem ji poctivě stříkal a všechny ostatní(Catarina, earliglo,redhaven)byly bez kadeř.a sunhaven ji trochu měla to samé nektarinka nectared ta to odnesla nejvíc.

Letos budeme sázet amsdenovu tak jsem zvědaví na její odolnost.

Johaník V.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6578) - 70.100 (?), 26.1.2011 6:30

Nejde o lákání, ale o agrotechnickou lhůtu a ta nastala právě po lednovém oteplení.

mičurinec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3092) - 93.15 (?), 26.1.2011 18:10

i ja jsem zvedav jak bude vypadat ma lonska vysazena Redheaven, po opadu jsem provedl postrik a ted pri obleve pred 2tydny... jeste pred rasenim Sulku a uvidime zda to melo vyznam

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu10.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu9.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz