Rozdíl v napadení mezi odrůdama samozřejmě je a často propastný. Vloni jsem dával 2x meď a nestačilo, zvláště ta jmenovaná druhotná kadeřavost která vyskočila až v červnu, napadený byl lehce i Jayhaven , naprosto vítězně vyšla sagittaria, letos opět ani kadeřavý lístek. Bohužel s plůdky to bude horší než u Havenů, vypadá to že sagitta podobně jako francoise- i když ta jen v lehké formě chytla taky mon. úžeh - plůdky nechtějí růst, něco jako měkká monilia na Leskoře - přes stopku zřejmě nejde dostatek živin, může to být i ten případ opadu plůdků? Haveny se zvětšují bez problému.
Letos jsem projistotu postřik pojistil Thiramem před roztkvětem, krabička pod letitou vrstvou prachu a pavučin, a kadeřavost minimální, sem tam něco vyskočí, ale jinak dobrý.
Upravil jsem taky metodu postřiků. Broskvoně ořežu hned po jabloních někdy koncem února i když se to nemá, postřik mědí je pak směrován dokonaleji na jednotlivé pruty. Mám jen obyč zádový postřikovač. Sulka nemusí být špatná, ale na kadeřavost bych ji nepoužil, slabý účinek a žumpa všude. Spíš ty vaše semenáče jsou odolnější.
Tu se říká lepší měď než neměť MH