Havlis.cz tam má na stránkách fotku Springtime. Když dám do googll vyhledávání obrázků a napíšu: blossom springtime peach... tak všude jsou růžovité květy.
Springtime mám, zatím byl jeden plod, raná bělomasá broskva, ale neuchutnal jsem sežrala ji havěť, kvetení mám jako na fotce růžovité. Nebo v tu samou dobu zraje nějaká jiná bělomaska se zvonkovitými květy - nemůže se pak zaměnit jednoduše se Springtime?
K semenáčkům - pěkné pane Walter. Mi už vylézají taky, ale nesadil jsem do země, ale měl jsem pecky od loňského léta v bedýnce v mokrém štěrku, a postupně jak teď na jaře prohrabávám bedýnku každých 10dní, tak pár otevřených naklíčených pecek vylovím a zasadím do květináče. Volně v zemi se dá ale dosáhnout většího vzrůstu než v květináči, průměr kmínku klidně přes 15mm a až 2metry stromek do podzimu může narůst, zato v květináči obvykle průměr kolem 10mm a 1m výška, ale i to bohatě stačí k očkování. Kvůli jednomu stromku bych ale takovýto postup stratifikace přes bedýnku nedělal. Kdybych sadil pecky rovnou do květináčů už v létě, tak by mi na jaře vzešel 1 z 10, samé prázdné květináče by byly. MH