walter. - Diamantový Zahrádkář (1943) - 112.8 (?), 4.4.2024 18:12
Mohu se mýlit, ale asi nejvíc se nabízí nejrozšířenější odrůda Redhaven. Na našem trhu stromků je víc než 30 let, žlutomasá, zvonkovitý typ květu stejně jako váš stromek, dozrává podle polohy koncem července-zač. srpna, atd.To zná asi každý, že po vykácení by na stejné místo neměl jít stejný druh stromu. Ale někdy to prostě není možné a tak se v místě vymění půda, zemina. I já mám pro pěstování broskvoní malou zahrádku a už vícekrát jsem sázel na stejné místo. Dělám to tak, že vykopu jámu 1m průměru a 0,6m hloubky a tu zeminu komplet vyměním. Je to sice pracné, ale nemusíme to přeci dělat každé jaro. Novou zeminu, kompost, drny, cererit, promíchám a v takové zemině má mladý stromek aspoň na 5 let dopředu od výsadby zásobu živin. Zároveň udržuji pod stromy tzv. černý úhor. Díky němu lze stromek i v následujících letech vcelku jednoduše hnojit. No a co se týká chutnosti odrůd, pěstuju 4 odrůdy a všechny mi chutnají, i když každá má chuť jinou. Jsem přesvědčený, že i kdybychom nebyli ve výběru vaší odrůdy úspěšní, stejně vám nová odrůda bude také chutnat. Walter
|