Harbinger

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
4.7.2022 13:39

Ano, milý pane Waltře, pokračujeme v degustaci zralých plodů broskvoně HARBINGER. Jak vidno z fotky Springcrestu, tmavnoucí plody jsou neodolatelným lákadlem pro vtáky. Protože jsou plody ještě tvrdé, brzy je to klobání přestalo bavit, naopak plody Harbingeru mají již mnohem větší otvory.

Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Springcrest
Springcrest
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 3.7.2022 16:42

Ať už se to někomu líbí, nebo ne, HARBINGER stále patří mezi nejdříve zralé žlutomasé broskve. Nebo-li na vysoké teploty reaguje dřívějším zráním, na rozdíl od Springcrestů a spol. Určitě bych se od jejího pěstování neodkláněl, i přes všelijaké Richtajmy, Sagitarie a Františky.  Chuť povětšinou výborná, broskvová.

Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1939) - 168.10 (?), 3.7.2022 18:04

je to možné, Harbinger nemám a tak se Springcrestem nemohu porovnat, ale věřím, že může být u vás nejranější. Každopádně včera už jsem ale musel sklidit prvních 5kg Springcrestů, uložit je do chladničky a uchránit je tak před největšími znalci zralého ovoce, mravenci a ptáky, kteří už se do sladkých plodů pustili. Walter

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 4.7.2022 13:39

Ano, milý pane Waltře, pokračujeme v degustaci zralých plodů broskvoně HARBINGER. Jak vidno z fotky Springcrestu, tmavnoucí plody jsou neodolatelným lákadlem pro vtáky. Protože jsou plody ještě tvrdé, brzy je to klobání přestalo bavit, naopak plody Harbingeru mají již mnohem větší otvory.

Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Harbinger
Springcrest
Springcrest

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 7.7.2022 13:08

Legendární a osvědčená odrůda HARBINGER, vážení přátelé, disponuje tou nejtypičtější broskvovou chutí, jakou si dokážete představit, i když pozdnější broskvoně tuto chuť dokáží ještě rozvinout a poskytují pevnější dužninu oddělitelnou od pecky. Co se týče právě té pecky, tak musím podotknout, že momentálně mám prasklé pecky u Springcrestu, Maycrestu i Springtime, takže to nebude záležitost jen jedné odrůdy. Možná je to tím, že stále používám síran amonný a v půdě je tím pádem možný nedostatek vápníku. Důležitá je vyšší odolnost vůči mrazu v květu než u dříve rašících kalifornských odrůd typu Springcrest. Harbinger rozkvétá o něco déle.

Harbinger
Harbinger
Harbinger + vpravo dole 2 plody Springcrest
Harbinger + vpravo dole 2 plody Springcrest
Harbinger
Harbinger

host - 213.137 (?), 7.7.2022 22:16

Pěkná úroda cheeky

U mě sagittaria měkká ještě není, ale už voní, jelikož je jediný plod, tak nebudu trhat a ještě počkám. Harbinger by asi u mě taky ještě nebyl zralý si myslím, když to srovnám s nynějším zráním meruněk, tak u tebe jsou první zralé VP, u mě teprve vybarvují, nejspíše budou VP tak za 14 dní, jestli vůbec v tomhle chladnějším počasí. MH

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 196.17 (?), 8.7.2022 14:30

Chtělo by to, Marťasi, sehnat nějakou prokazatelně ranější odrůdu. Například ten Sweet Gem, co má zrát o 16 dní dřív. S tím zráním si už nevzpomínám, kdy zrála třeba Leskora na Opavsku. U mě dost brzo, nějak koncem června, ale jen pár plodů. 

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz