Harbinger
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 236.1 (?) 18.7.2015 20:49, zobrazeno: 22067x
Raná žlutomasá broskev Harbinger letos překvapila příjemně. Dozrála kupodivu dřív než její bělomasý konkurent Redwin a překonala ho i barvou, velikostí a chutí. Vadou obou odrůd je, že jim hodně pukají pecky. Nesmíme být neskromní, co bychom v jiných letech dali za broskve s puklými peckami, že...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 195.22 (?), 19.7.2015 15:39
Zdravím. Stejně taky i u nás v 450 m n.m. dozrál Harbinger před Redwinem. Nicméně chuťově se mi zdají první plody Redwinu lepší. Na Habingeru je vyjímka najít plod s nepuknutou peckou, což bohužel vede k invazi škvorů dovnitř a s nimi i napadení plísní. Dnes už sklidím všechny, deště by zcela jistě znamenaly zkázu zbytku plodů.
M.C.
|
|
|
|
|
|
|
host - 19.46 (?), 27.10.2015 23:26
Kdysi jsem se nechal nachytat na všestraně odolnou odrůdu Harbinger. Mám v nadmořské výšce 450m cca 20 odrůd broskvoní. Tahle je z nich nejhorší. Je ranná, dozrává společně s Amsdenovou, ale kadeřavostí, moniliozou i praskáním pecek trpí hodně. Praskání pecek se mi podařilo eliminovat postřikem boraxem podle Ing. Roda.
Jedná se o starší strom. Nechávám ho dožít a už tuto odrůdu nechci. Je mnoho lepších. Pavel Skála
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 5.7.2017 21:37
Je to až s podivem, jak si někdo vystačí tak dlouho s jedním témátem a jedním plodem broskve, jako já s jediným plodem Harbingeru. Ale protože nic zajímavějšího nemám a Vy zřejmě taky ne, je to tady zase a opět. Dříve než dojdu s Harbingerem ke stejnému závěru, jako Jirka(FM), musím uznat, že se jedná o velmi ranou žlutomasou odrůdu broskvoně, která nebude mít nic společného s falešnou Dixired, která zraje později a jejíž totožnost se pravděpodobně už nepodaří vypátrat. V mrazuodolnosti v květu a po odkvětu se letos Harbinger nějak zvlášť nevytáhl, protože s bohaté násady květů zbyly asi čtyři plody, z nichž tři popraskaly a shnily. Co se týče chuti, tak v minulém roce byly Harbingery dosti kvalitní.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.150 (?), 8.7.2017 17:03
Harbinger má u mně ještě cca 10 dní čas. Během závlahy v bouřkách teprve nabírá svou běžnou velikost. Také se začíná vybarvovat.399 m.nad mořem, úpatí Beskyd.
Jan z pod Javorového
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.150 (?), 20.7.2017 23:06
Na lanovce jsem tenkrát neuvíznul, dle "účastníků zájezdu"to nebylo nic hrozného.
Konečně jsem včera vpadnul do Harbingera.Opět se podařil.Kadeřavost zvládnuta na 95%, probírku jsem u něj provedl moc šetrnou, neboť jsem očekával ztráty.
Zajímavé, u mně, v Beskydech, lepší úroda broskví než jablek (až na vyjímky- např. Delor, Dublet, Šampion atd.)
Jan z pod Javorového
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|