Halehaven a Fairhaven
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.87 (?), 28.8.2015 10:27
Pán Petr čital som o HALEHAVENE že má veľmi bujný rast, že je to veľký strom.Je to pravda? Ak by ste porovnali jeho chuť s REDHAVENOM ktorá odroda sa vám zdá chutnejšia? Ďakujem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PP. - Diamantový Zahrádkář (6582) - 9.135 (?), 28.8.2015 18:11
Tak ono s tím zřetelem na chuť se to má asi tak. Nepěstuju to proto, abych sklízel kyselý řepy a naopak nemůžu čekat chuť jako v Itálii, potažmo v Pardubicích. Ale byla dobrá. A hlavně nemám s čím srovnávat, jeden stromek na zahradě. Ono je to složité. Když si přečtu popis švestky Wangenheim. tak nic moc. A přesto jsme ji na staré zahradě roky rádi pěstovali, teď ji mám taky a jsem spokojený. Takže s Fairhavenem jsem spokojený.
Edit po sklizení dalších plodů. Musím se broskvi omluvit, není "jen" dobrá, ale je velmi dobrá až výborná. V rámci výzkumu jsem dnes v hypermarketu potajmu očenichal broskve co prodávají. Necítil jsem nic, možná závan postřiku. Moje zbylé tři broskve na stromě cítím na zahradě na pět metrů. Tak k minulé poslední větě přidávám "velmi".
|
|
|
|
|
|
|
host - 32.65 (?), 31.8.2015 23:57
Fairhaven, kontejnerovný, panenská úroda, dvakrát denně zalévaný... nemá známky v literatuře uváděné nahořklosti či co.. šťavnatý že teče po bradě, všude,, jde od pecky, chuť nijak přeslazená, ale určitě postačující, obzvláště v těchto vedrech, vůně plodů příjemná. Na barvě mi nezáleží, nemusí být všechno nutně tmavočervené, jen když je to mńamka. Co bych Fairhavenu vytkl je silnější plstnatost, je třeba plod v dlaních trochu omlít. I tak je slupka poněkud překáživá v ústech. dá se snadno však od dužniny oddělit a vyplivnout. Věřím že kvalita plodů zde různě kritizobaných i chválených odrůd je do značné míry ovlivnitelná množstvím zálivkové vody. Plus nějaké to hnojení v termínech kdy se má provádět. Plus zatížení množstvím plodů na objem koruny.
Juraj Kafka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 48.37 (?), 2.9.2015 21:10
zajisté, lehké amareto neškodí, ale toto byly plody uvnitř koruny méně vybarvené, a přesto výborné. Slupka se dá rozkousat a přijde mi bez chuti, jen ta vlnatost pak píchá v koutcích...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|