Broskvoně 2025

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10480) - 70.240 (?)
5.4.2025 1:00

Mám ještě FM3 na Gf-677 a ta ještě nerozkvetla. Z těch žlutomasých broskvoní s miskovitými květy rozkvétá FM3 mezi posledními, třeba jako Suncrest. PP, pokud by tohle byly poslední mrazy, tak jste vyhrál. A to i kdyby jste měl meruňky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10480) - 70.240 (?), 4.4.2025 17:13

Pane JA, zelené budou listové, nikoliv květní, nedávno tento rébus vyřešil u někoho jiného pan Walter. U mě jedna FM3 rozkvétá a druhá už kvete (falešná Diana).Miloši, to máš fakt parádní lokalitu, nevím, jestli na pěstování, ale pro žití určitě. yes

Po Springtime má Snow Queen snad nejkrásnější zvonkovité květy
Po Springtime má Snow Queen snad nejkrásnější zvonkovité květy
Lotyšská broskvoň Maira
Lotyšská broskvoň Maira

Lotyšská broskvoň Maira
Lotyšská broskvoň Maira
Michaela
Michaela
Lotyšská broskvoň Maira
Lotyšská broskvoň Maira
Babygold (bez číselného označení)

host - 213.87 (?), 4.4.2025 18:02

Pěkně ti Petře ty broskvoně kvetou. yes

Tady už taky všechny broskvoně rozkvétají. Když porovnám tu údajně odolnější nejranější Primissimu Delbard, tak rozkvétá teď úplně stejně jako Redhaven, stejně jako Redhaven kvete i Favorita Moretini 3, všechny najednou. 

No čekal jsem, že ta Primissima a FM3 pokvetou později, když teda mají být odolnější na mrazy. MH

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6636) - 9.142 (?), 4.4.2025 18:55

Nahlédl jsem do zápisníku a loni začala kvést broskvoň 2. dubna a třešeň 5. dubna. Letos zatím třešně spí a broskvoně dřímou.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10480) - 70.240 (?), 5.4.2025 1:00

Mám ještě FM3 na Gf-677 a ta ještě nerozkvetla. Z těch žlutomasých broskvoní s miskovitými květy rozkvétá FM3 mezi posledními, třeba jako Suncrest. PP, pokud by tohle byly poslední mrazy, tak jste vyhrál. A to i kdyby jste měl meruňky.

walter. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2131) - 168.103 (?), 5.4.2025 13:33
U mě kvete všechno, obavy mám o miskovité květy FM3 a Springcrestu, Redhaven a Cresthaven vydrží.
broskvoně
broskvoně

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10480) - 70.240 (?), 5.4.2025 15:26

Ano, ČHMÚ vydal výstrahu před mrazem ve vegetačním období. Pro zdejší lokalitu došlo už ke třetí změně prognózy a z -3°C je už zase -1 °C. Dvě mínus jedničky za sebou neudělají v meruňkách ani pořádnou probírku, a vašich -2°C, pane Waltře, neudělá také moc velké škody. Mnohem horší by bylo -2°C za pár týdnů. Že by už žádný další vpád arktického vzduchu nehrozil, to bych se divil, ale stát se to může.

host - 206.230 (?), 5.4.2025 17:21

Dobrý den, jsem taky z Pardubic a prosím o radu. Někde jsem četl, že proti mrazu je možno u rozkvetlých broskvoní použít Champion 50WG. Ten sice mám, ale bojím se abych květy nespálil. Co vy zkušenější - jaký je váš názor? Prosím zejména "krajana" PP z Pardubic. Děkuji vřele...

host - 248.180 (?), 5.4.2025 17:35

Včera jsem Championem stříkla meruňku (loni to nepomohlo), uvidím letos. Lze použít i Kuprikol, pokud ještě máte. Dává se u obojího 10g na 5 litrů vody. Broskve jsem nestříkala, teprve začínají kvést (HK), tak by něco mělo přežít.   Lída 

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10480) - 70.240 (?), 5.4.2025 18:10

Do meruněk na ochranu květů proti mrazu se sice používá poloviční koncentrace, než na kadeřavost broskvoní, ale i tak nevím, že by se měďnaté fungicidy používaly do jiných květů než meruňkových. Pokud jste odsud, tak si s tím vůbec nelamte hlavu. Zvlášť pokud máte klasické odrůdy typu RH. Ty kalifornské moc odolné nejsou, ale to je moje chyba, že jsem si je sem natahal. Lépe řečeno, že je sem natahal kdosi z Kalifornie.

host - 206.230 (?), 5.4.2025 19:39

Pane Petře, díky za radu. Po loňské NE-úrodě bych rád, aby vnučka neměla jen kopované broskve, ale i něco co si utrhne sama. Asi edy zkusím jen orosení vodou.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz