Broskve 2023

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
6.6.2023 10:02

To se vůbec nedá komentovat, pane kadete Bieglere. Tak si jedině vystačit s tou slaboučkou sulkou. Síra, sulka - všeliek? Tak to asi nie. Poznámka ke kadeřavosti. FM3 - Herr von Walter "OK", Já a PP jako hrom. Asi se nedá hovořit o nějaké zvýšené odolnosti, i když je to možná první takto výrazná kadeřavost u této broskvoně. Chybí zde více hodnotitelů. Záleží také na podmínkách pěstování. Pan PP asi nemůže hovořit o žádné odolnosti dlouhodobě.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 6.6.2023 10:02

To se vůbec nedá komentovat, pane kadete Bieglere. Tak si jedině vystačit s tou slaboučkou sulkou. Síra, sulka - všeliek? Tak to asi nie. Poznámka ke kadeřavosti. FM3 - Herr von Walter "OK", Já a PP jako hrom. Asi se nedá hovořit o nějaké zvýšené odolnosti, i když je to možná první takto výrazná kadeřavost u této broskvoně. Chybí zde více hodnotitelů. Záleží také na podmínkách pěstování. Pan PP asi nemůže hovořit o žádné odolnosti dlouhodobě.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 15.6.2023 10:42

Zajímají mě vaše broskve. Daří se? Tady překvapila například nektarinka Alice Cool, která to v horní části stromku vzdala, ale u země má v obrostu dost plodů, které překvapivě nezmrzly. SRG č.2 plody má, SRG č1 nemá nic. Halehaveny jsou díky každoroční kadeřavosti relativně nepěstovatelné, ale plody neshazují. Sugar Time rostla na GF-677 výborně, ale letošní kadeřavost měla devastační účinky, takže těch pět plodů, které přežilo mráz, spadne. Stromek stále pořádně nenasadil nové listy, na rozdíl od Royal Majestic, také postižený kadeřavostí. Nejzajímavější broskvoň, co tady mám je Jayhaven. Důvod proč větší část stromku zaschla, neznám, ale z toho, co zbylo, vyrazil hustý porost. Kadeřavost žádná, stejně jako Benedicte, který ale dost vymrzl v květu.

Flamin Fury
Flamin Fury

host - 213.137 (?), 15.6.2023 20:33

Broskve Francoise od Toma docela narostly, takže jsou to opravdu ony. Sunhaveny jsou ještě malé jako vlašské ořechy - takže to vypadá, že Francoise byde zrát velmi brzy. Škoda že není žádný plod Sagittarie na porovnání, vloni sagittaria jeden plod uzrál úplně do měkka nakonci zrání Leskory. Na Leskoře nějaký plod asi bude na porovnání i letos. MH

Francoise
Francoise

host - 213.137 (?), 15.6.2023 20:34

Francoise. MH

Francoise
Francoise

host - 213.137 (?), 15.6.2023 20:36

Sunhaven se vzpamatoval z těžké kadeřavosti, plody nějaké jsou. MH

Sunhaven
Sunhaven

host - 213.137 (?), 15.6.2023 20:42

Guglielmina přiroubovaná haluz je dokonce přeplozená, kadeřavost byla o něco mírnější než na Havenech.

Na ten Flaminfury jsem taky zvědav yes, měly by narůst velké broskve, někde je označený jako odrůda,,Flaminfury 14007".  MH

Guglielmina
Guglielmina

host - 213.137 (?), 16.6.2023 18:15

Při lehké probírce broskví jsem narazil na provrtané plody obalečem východním + další vadnoucí výhony s červem uvnitř. Žádná změna indecision  MH

host - 168.103 (?), 16.6.2023 18:21

dnes jsem na broskvoních provedl letní řez, hlavně k prosvětlení koruny a možnosti protrhání plodů. Foto sem ani nebudu dávat, když se nezobrazí. Walter

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 17.6.2023 12:43

Skvělé, Martine. Ta moje Sagittaria nakonec ty dva plůdky shodila, ale roste pěkně. Typoval bych, že bude pravá. Na tu Františku bych se taky těšil, stejně jako ty. Sunhaven sice neměl nějak zvláštní kadeřavost, ale plodů má málo. Přeborník v plodnosti je Flamingo. Jak jsem psal, v květu překvapivě vymrzla bělomasá Benedicte jinak velmi odolná ke kadeřavosti a vymrzla i bělomasá Maria Bianca, která je ke kadeřavosti velmi náchylná, ale letos se postřik zřejmě vydařil. Plodů je ale na obrovském stromě asi deset. Z bělomasých odrůd mám nejraději nektarinku Snow Queen. Z velmi pozdními broskvemi jako je například tvoje nová Guglemína, Martine, je to sázka do loterie. Třeba v minulém roce byla od půlky září zima, říjen byl naopak teplý. Možná budou chutnější velmi pozdní meruňky.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 23.6.2023 15:09

Začínají vybarvovat Springcresty. Na Sugar Time přece jen nějaké výhony vyrazily. Vypadá to velmi neperspektivní odrůdu broskvoně. Neodolná vůči mrazu v květu a silně citlivá ke kadeřavosti. 

Springcrest
Springcrest
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa19:12
Kolikovaci pripravek18:23
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty