Broskve 2022
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 208.9 (?), 27.5.2022 17:19
Co se týče množství odrůd, tak zdaleka nemám všechno, co bych chtěl, ani dostatečný prostor pro to, co už tady mám. Otázka ale zněla: Máte radost ze svěžího zeleného porostu broskvoní a nějakých těch plodů, co nezmrzly? Má někdo nějakou radost? Já ano. Snad první plody Sugar Time, Royal Majestic, Maycrest, Flamin Fury, a opět stará dobrá Elberta. Chloróza prozatím minimální - zimní rozhození organické sloučeniny uhlíku, dusíku, kyslíku a vodíku s funkčním vzorcem CO(NH2)2.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 208.9 (?), 27.5.2022 20:16
Já mám radost, že v úvozovkách žádné nepěstuju a že nemám už takové velké úrody jako v minulosti, kdy jsem je pak musel nejen z důvodu poškození hmyzem, ale také pro nezájem, vypeckovávat do kvasu. Z toho, že nebudu muset vypeckovávat mám opravdovou a upřímnou radost, protože to byl děs! Pěstitel z Chřibů.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 23.44 (?), 16.6.2022 17:47
Třeba nějaký ten semenáč broskvoní nechám, aby zde na foru těm vašim nebylo smutno. Hlavně si zatím budu hýčka ty, který se s kadeřavostí dobře vypořádaly.
|
|
|
|
|
|
|
host - 117.61 (?), 16.6.2022 17:50
Pane Petře z P.!
Myslím si, že broskvoňím prospívá (na rozdíl od meruněk) mírně kyselá půda a to je zajištěno tím síranem amonným. Močovina dodá logicky hlavně dusík a (zase můj dojem) stejně jako draselná sůl pomáhá vázat vodu v půdě a lépe využít jarní vláhu. Jsem od L. Bohdaneč, je tady všechno na písku a pod tím (v různé hloubce) šedý jíl. Takže když zaprší, tak voda prosviští do hloubky a odteče. Výsledkem je stálý nedostatek vláhy umocněný obecným poklesem hladiny spodních vod. Proto co nenaroste teď, to letos nebude. Dokladem je i to, že ranné brambory celkem jdou, pozdní nemá cenu sázet, protože vláha po zimě je pryč. Jirka
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 16.6.2022 19:10
Tady spadlo pár kapek a už zase praží. Dnes padly další dva sudy na závlahu. Chtělo by to podzemní nádrž na 20 000 litrů doktora Vysloužila. Při téhle spotřebě budu brzy na suchu. Močovina je dobrá, Jirko, ale je dražší než síran. Před týdnem (asi zhruba) jsem posříkal výhony Decisem Protech, ale je zřejmě už prošlý, protože se začíná projevovat neklamný znak působení obaleče východního na vrcholcích výhonů. Martina jsem se chtěl zeptat, co jeho Františka? I když bylo řečeno, že je vegetace díky chladnému dubnu o 14 dnů opožděná, nevypadá to tak. Venkovní rajčata už mají nasazené druhé patro plodů a začíná vybarvovat broskvoň Maycrest. Dobře, že měl dvouletý stromek jen dva plody, protože Jayhaven a Elbertu trápím zbytečným množstvím plodů. Dohánět to Kritalonem Gold je blbost, protože výsledek je pouze ten, že další rok stromek nasadí šílené množství květů. Elbertu mám ještě záložní na GF-677, ale případně odrovnaný Jayhaven už neseženu. Sagittaria všechno nakonec shodila a roste jako blázen. Některé stromky se z chcípáků rozrostou a některé živoří až nakonec celé zvadnou.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|