Našel jsem tenhle seznam odrůd brambor. Má tu výhodu, že alespoň u některých uvádí i obsah škrobu, což více-méně určuje varný typ. Vašemu popisu nejlíp vyhovuje Red Scarlett, ale podle obsahu škrobu je to spíš BA - 15,5%. Lze tam ale najít i Ačka s obsahem škrobu méně než 13%.
https://optolov.ru/cs/remont-v-kvartire/kartoshka-novye-gollandskie-rannie-sorta-srednerannie-dlya.html
Zkusím najít, kolik škrobu má Glorietta.... Bez úspěchu. Ale našel jsem obsah škrobu u Rosary - 14,7% a Colette 15%. Tedy ty dvě odrůdy, které mne zklamaly. Z toho soudím, že Glorietta bude někde kolem 13,5%. Moje zkušenost při mohutném hnojení dusíkem a absencí draselného hnojiva je, že je nerozvařitelná.
https://eagri.cz/public/web/file/599579/Brambor_2018.pdf
Milan HP