je to tak proto, že nemám ucelenou plochu půdy 50m2 a dále brambory rostou v rozdílně propustných zeminách na různých stanovištích a tím eliminuji případný rozvoj napadení chorobami a škůdci. Vzhledem k tomu, že výsadbu, nahrnutí i sklizeň provádím ručně, tak mi více ploch nevadí. Walter
těžko odhadnout, sadbových brambor bylo asi 220 a nových brambor je asi jeden a půl metráku.Ale když uvážím, jaké je sucho, nať některých keříků už byla suchá a tam byly ztráty, můžu být spokojený. Každopádně brambory jsou bez chemických postřiků. Walter
Neznáte nebo nedokážete odhadnout velikost plochy na které brambory pěstujete? Já podle velikosti plochy navážím hnojivo, které dávám před výsadbou.Sázím cca 50 brambor na 10 m2, to by odpovídalo cca 40 m2 u Vás.
je to tak proto, že nemám ucelenou plochu půdy 50m2 a dále brambory rostou v rozdílně propustných zeminách na různých stanovištích a tím eliminuji případný rozvoj napadení chorobami a škůdci. Vzhledem k tomu, že výsadbu, nahrnutí i sklizeň provádím ručně, tak mi více ploch nevadí. Walter
Jsem ještě větší menšík-letos asi jen 30 m2. Po výsadbě to vypadalo velmi nadějně-jakási vláha po zimě byla, Zmrzlíci neůřadovali. Potom však bylo dlouho chladno a sucho, možnost zálivky omezená-mj.se mi dost pokazilo pravé rameno, které je mým hlavním pomocníkem při komplikovaném nabírání vody ze zdroje. Takže sečteno+podtrženo, z jedné sadbové hlízy v průměru 4 větší nové a asi 6 drobků-do ideálu daleko-no, snad to bude narok lepší-tedy pokud nás zde obec nechá hospodařit? Chtějí nám místo zahrad vybudovat market-jako by jich v okolí nebylo dost, některé nedávno krachlé a to je to tu v pásmu chráněné přírodní památky! SPCH
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář (1755) - 165.146 (?),19.7.2023 12:23
Také mám brabory po malých frckách z důvodu výsadby stromů a malé plochy.Už sklízíte a já jsem se ani neodvážil podívat co mám pod velmi ranými bramborami.Sázel jsem letos pozdě.V dubnu bylo na zahradě bahniště a v poslední době zase neprší.Asi od poslední dekády června žádné významné srážky.Již jsem provedl čtyři závlahy do brázdy ale zda to má nějaký efekt nedovedu posoudit.Zdá se mě letos, že brázdy moc nepukají.Nedělám si velké naděje.Pkud to pokryje potřebu rodiny budu spokojen a ta neustálá péče o omezení výskytu mandelinky se vyplatila.Takový nájezd tohoto škůdce jsem ještě u sebe nezažil.Chemicky neošetřuji.