Na jedné straně pozemku máme dlouhý plot sousedící se silnicí. Je to sice na vesnici, ale u téhle silice chodí nejvíc lidí, navíc pozemek je asi tak 2 metry pod silnicí tak že je něj perfektně vidět. Za silnicí pak stojí domy a z oken k nám mají pohled ještě lepší.
Chceme proto vysoký, celoročně neprůhledný plot. Plot je na severní straně pozemku, tak že bude stínit na silnici, což by nikomu nemělo vadit.
Tím jak je plot na silničním valu, tak to tam je spíš sušší a není to moc dobře přístupné - prudký svah.
Tak bych raději preferovala něcovíce či méně bezúdržbového.
Tu konečnou výšku bychom potřbovali 6 a více metrů.
co byste mi poradili, aby to tak do 2-3 let zamezilo pohledu z chodníku a tak do 5-6 to narostlo alespoň do 4 metrů... pokud něco takového vůbec je?
Thuje se mi jeví jako nejjednodušší možnost, ale nemám je ráda, přijde mi to jak na hřbitově. Pak jsem uvažovala o habru, ale nevím jak rychle udělá hustý neprůhledný plot a kdy začne být neprůhledný i v zimě (udrží si prý když je starší přes zimu uschlé listy)
Případně cokoli jiného.??
Jo ještš poznámka - plot je hodně dlouhý okolo 40m, tak že raději něco levějšího, aby nám to moc neprovětralo peněženku.
A ještě upřesnění, střední čechy, nížina - 200m.n.m.