vrba

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?)
5.5.2008 15:27

Jak tlusté větvičky z vrby sázet? Čím tlustší tím lepší. Čím tlustší větvičky, tím větší přírůstky prvním rokem.  Můžou být až tak do průměru 3-5 cm, samozřejmě lze i větvičky s průměrem 1 cm a menší, ale ty budou pomaleji přirůstat. Délka tak do 30cm a nechat vyčuhovat tak 10 cm.

Kde je vzít? Musíte pohledat někde u potoka.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 112.196 (?), 5.5.2008 14:51

Vrba muze byt velmi zajimava. Take stale premyslim co dat jako zivy plot. Nevite nekdo o najakem odkazu, kde by byla fotografie ziveho plotu z vrby? Dekuji.

alena

jekyll - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (498) - 214.25 (?), 5.5.2008 15:34

Tu je fotka plotu zo Salix viminalis - vrba košíkářská. Je to celkom zaujímavé.

vrba plot
vrba plot

host - 244.35 (?), 4.8.2008 23:29

Na jaře jsem vyrobila podobný plot z vrby. Našla jsem v knížce živý plot z vrby, ale byly to sazenice šikmo zasazené a podle obrázku asi propletené. Já natrhala proutí z obyčejné vrby od potoka asi dva metry dlouhé a napíchala našikmo do země. Před zasazením jsem konce namočila do gelového kořenového aktivátoru. Pruty jsem propletla, nahoře jsem natáhla provázek a konce přivázala. Plot je přivázán ke sloupkům jako klasické pletivo. Jen sloupky jsou pouze zatlučené, ne zabetonované. To jse nám nechtělo. Plot je velmi pevný, celý obrašil, jen v letošním horku začíná prosychat. Je na jižní straně a celý den na něj svítí slunce. Uvidím jak přežije zimu, jaký bude příští rok na jaře. Zatím je super, ani jsem nečekala že se všechny pruty chytí a porostou. (A nestál nás ani korunu)

Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 214.234 (?), 5.5.2008 15:27

Jak tlusté větvičky z vrby sázet? Čím tlustší tím lepší. Čím tlustší větvičky, tím větší přírůstky prvním rokem.  Můžou být až tak do průměru 3-5 cm, samozřejmě lze i větvičky s průměrem 1 cm a menší, ale ty budou pomaleji přirůstat. Délka tak do 30cm a nechat vyčuhovat tak 10 cm.

Kde je vzít? Musíte pohledat někde u potoka.

host - 239.179 (?), 11.5.2008 20:54

Dobrý den, moc se mi líbí nápad" živý plot z vrby". Chtěla bych se zeptat jestli je vhodná jakákoliv půda.Mám půl zahrady jílovitou a půl pískovou a jsem zahradnický laik (doslova). Předem moc děkuji za radu. Gabča

host - 1.251 (?), 24.8.2008 4:22

vrb je velké množství druhů, většina z nich koření dobře, některé ale ne. Nejlépe koření pruty řezané v prosinci nebo lednu za mírnějších teplot, ne silných mrazů. Pruty se musí skladovat za nízkých teplot a dostatečné vlhkosti, ale nesmějí zmrznout. Třeba někde nad vodou ve studni nebo pod půdou na zahrádce. Sází se hned po roztátí sněhu na jaře.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz