Dvoubarevný živý plot z Cypřišků

host - 115.31 (?)
19.5.2008 13:38

Je to přesně tak, jak píšete:.."každá zahrada je jiná a tak je to dobře"...mně se právě zdá, že s nástupem kultury tůjí a cypřišů do našich nově vznikajících zahrad vstoupila naprostá uniformita a to je škoda. Proto jsem měla návrh, abychom zde uveřejňovali fotky krásných živých plotů, aby si člověk, který si chce vysadit živý plot mohl udělat představu o výsledku. Plotů ze smrků jsem viděla opravdu hodně, ale hezký žádný. Nevím, možná je to způsobeno špatnou péčí, střihem, volbou odrůdy, či něčím jiným a třeba to jde i jinak. Bez jakékoliv ironie bych opravdu chtěla vidět fotky hezkých vzrostlých jehličnanových plotů. Já znám jen ty vyholené odspodu, přerostlé, schnoucí, nevzhledné. Ráda změním názor.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Daniel81 - (4) - 179.109 (?), 18.5.2008 16:35

Hezký den,

Tak nakonec jsme se po poradě s několika odborníky rozhodli pro živý plot z Thuje "Smaragd".

Daniel

host - 4.82 (?), 18.5.2008 17:20

Ty thuje nejsou zrovna nejšťastnější volba. Ti odborníci byli odborníky čeho?

micuko - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (712) - 19.202 (?), 18.5.2008 17:50

Tak, že přeci to vyhrály tujky.Tak ať se jim u Vás daří.Psala jsem v jednom příspěvku, že budu, teda budem dělat něco podobného jen v menším.Tak u nás to bude dřevěný plůtek a osázení á la babička. Přeci jen jsme v zapadlé vesničce kde té moderny ještě tak moc není.I když už i tady vystrkuje růžky

host - 115.31 (?), 19.5.2008 10:47

Teda, tady je to opravdu vyhrocené :)).

Osobně jsem také zastánce smíšených volně rostoucích plotů a přírodních zahrad. Procházka po satelitních "sídlištích" mi nahání husí kůži - thuje, cypřiš, salix hakuro nishiki, a k tomu kus nepřirozeně vypadající "skalky", o architektuře některých obydlí ani nemluvě. Samozřejmě souhlasím s tím, že na své zahradě si každý může udělat co chce... a také to dělá! Většina lidí sázející thujové, smrkové a jiné jehličnanové monokulturní ploty to podle mě ale dělá proto, že si jiný plot ani nedovedou představit (živý plot = thuje). 

Co kdyby tady zastánci jak jedné, tak druhé strany zveřejňovali fotky těch podle nich NEJ plotů? Osobně se těším na nějakou fotku opravdu krásného smrkového plotu (bez jakékoli ironie), protože na vlastní oči jsem takový ještě neviděla. Samozřejmě, že v katalozích je krásných fotomontáží dost, ale mluvím o fotkách reálných plotů našich zahrad. Ať tento neustále omýlaný spor získá konkrétní tvář. D.

host - 80.4 (?), 19.5.2008 11:30

Asi jste smrkový  plot viděla, ale jednoduše se Vám nelíbí. Já nemám plot ani z tůjí, ani z volně rostoucích keřů. Jen mi tu vadí, že na každého, kdo se rozhodne pro tůje, jsou tu jen slova kritiky, že nezná nic jiného.Myslím, že zahradu si každý tvoří s láskou a má z ní radost, když je podle jeho představ. Že se třeba druhému nelíbí, to je pochopitelné. Co člověk to názor. Že je každá zahrada jiná to je snad jen dobře..Já osobně nechápu, že někomu může naskakovat husí kůže ze stromů - jakýchkoliv. Mně naskakuje z úplně jiných věcí.D.H.

host - 1.3 (?), 19.5.2008 11:39

Dobrý den D.H., tak jak sama či sám píšete: "co člověk to názor," takže hold někomu z tují naskakuje husí kůže, Vám zase z jiných věcí, tak co je na tom k nepochopení?

host - 80.4 (?), 19.5.2008 12:10

Jen to, že někomu může vadit příroda v cizí zahradě. Kdybych byla stejně postižená, byla bych ježatá celý život. Zdravím D.H.  

host - 115.31 (?), 19.5.2008 13:38

Je to přesně tak, jak píšete:.."každá zahrada je jiná a tak je to dobře"...mně se právě zdá, že s nástupem kultury tůjí a cypřišů do našich nově vznikajících zahrad vstoupila naprostá uniformita a to je škoda. Proto jsem měla návrh, abychom zde uveřejňovali fotky krásných živých plotů, aby si člověk, který si chce vysadit živý plot mohl udělat představu o výsledku. Plotů ze smrků jsem viděla opravdu hodně, ale hezký žádný. Nevím, možná je to způsobeno špatnou péčí, střihem, volbou odrůdy, či něčím jiným a třeba to jde i jinak. Bez jakékoliv ironie bych opravdu chtěla vidět fotky hezkých vzrostlých jehličnanových plotů. Já znám jen ty vyholené odspodu, přerostlé, schnoucí, nevzhledné. Ráda změním názor.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Pracovní stůl skládací26.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?22.11.2024
Inspiraci pro zahradní domky22.11.2024
Obsyp zapuštěného bazénu22.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Jak je to s kvalitou Red Einhell?21.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz