Plastový sud na dešťovou vodu - životnost?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 22.231 (?), 23.2.2015 6:46
Nejen, že je ten hranatý dražší, ale jak tady už někdo uvedl, vydrží cca 1/2 toho co ten kulatý. Praská v hranách, což je logické při prostém pohledu, jak ošizené je tam zesílení. To zesílení je spočítané tak, aby životnost byla cca 5 sezón (nebo 2 zimy).
Hranaty 300 L mam nejmene 10 let, vydrzi zhruba uplne stejne jako kulaty (mam take).
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.91 (?), 23.2.2015 8:01
Sudy na skladování a ohřev vody bych nikdy jako nové v obchodě nekoupil.Jsou drahé.Železné sudy jdou semnou životem a ani nevím kde už jsem je vzal.K modrým plastovým jsem se dostal taky přes známého, který pracoval v dopravě.Oboje na zimu vyleju a nedělám zkoušky co který vydrží.2 roky se snažím provozovat plastovou kubíkovou nádrž na paletě.Sudy jsou lepší.Naberete konví, kdežto u nádrže ne, vypláchnete kdykoliv.Nezatracuju nádrž, ale nedával bych ji do jedné řady ze sudama.A nezapomeňte položit do sudu kus EPS.Z dálky vidíte kdy je sud plný a tak vypnete čerpadlo a ptáci si mají na co sednout, když nedošáhnou do vody z okraje.Mám rád jiné utopence.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.100 (?), 20.6.2020 22:16
Naprostý souhlas - zelené "zahradní" jsou na nic, praskají... Lepší je koupit modré (prodávají je použité i po potravinách, vypláchnuté, případně oříznuté). Hledejte "nadrzenavsechno". I ta vyšší nynější cena se vyplatí, vydrží řadu let i bez vylévání na zimu (používá je sousedka, já si dva pořídila teprve letos - už mi plechové děraví) Lída
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|